Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Maratoni hosszúságúra nyúlik a nyomozás a szórólap-ügyben

2012-10-30 16:43:30

Kalandos, úgy tűnik, már-már mesébe illő történetté kerekedik az a több mint két esztendeje kirobbant szórólap-botrány, ami annak idején felkorbácsolta a kedélyeket. Hogy ki állhatott (vagy kik állhattak) a Gémesi György nemi identitását firtató propaganda-anyag elkészítésének és terjesztésének a hátterében, azóta sem derült ki. Pedig a rendőrség 2010 októbere óta nyomoz az ügyben. Lássuk, honnan indultunk és hol tartunk!

2010. szeptember 30.: Lakossági bejelentés alapján mintegy 13 ezer darab, „Támogatjuk a toleranciát és a másság tiszteletét Gödöllőn!” című szórólapot foglaltak le a közterület-felügyelők a városközpontban. Az állítólag nemrég alakult „Gödöllői Melegek Társasága és a Meleg, Leszbikus, Biszexuális és Transznemű Kulturális és Szabadidős Egyesület” által jegyzett propaganda-anyag készítői – az önkormányzati választás kampányának hajrájában – nyíltan kiálltak a polgármesteri székéért harcoló Gémesi György mellett, mondván: a városvezető az utóbbi években nagyon sokat tett a melegek fokozottabb megbecsüléséért. Az igazoltatás során készült képfelvételen többször is elhangzott, hogy a megbízás – 2 forintos terjesztési darabárért – a Fidesztől érkezett, ám konkrét nevet nem említettek a lekapcsolt fiatalok.

A történtek hatására Gémesi – mielőtt az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt sugallta, hogy a Fidesz áll a becsületébe gázoló szórólap terjesztésének hátterében – feljelentést tett a rendőrségen, és panasszal élt a helyi választási bizottságnál is. A Fidesz ellen kezdeményezett jogorvoslatában méltóságának és személyiségi jogainak megsértésére hivatkozott.

Még ugyanezen a napon a Fidesz Gödöllői Szervezete közleményben tudatta: „A mai napon dr. Gémesi György, egy, a személyét érintő szórólappal összefüggésben valótlanságokat állított a Fidesszel kapcsolatosan, ezért a Fidesz Gödöllői Szervezete rágalmazás miatt feljelenti dr. Gémesi Györgyöt.”

2010. október 25.: Becsületsértés miatt büntetőeljárás indult a Gödöllői Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen.

2011. március 22.: Szűk fél év elteltével kiderült, hogy az adatgyűjtésen, a tanúkihallgatásokon és a telefonbeszélgetések elemzésén alapuló nyomozás nem vezetett eredményre. A 4360/2010.bü. számon folytatott eljárást felfüggesztették, tekintettel arra, hogy az elkövető kilétét nem tudták megállapítani. Azonban úgy döntöttek, az eljárást három évig határidőben tartják, vagyis, amennyiben ez idő alatt az ügyben érdemleges adat merül fel, akkor ismét folyamatba helyezik.

2011. március 24.: A gödöllői képviselőtestület ülésén Bozsó Zoltán gödöllői rendőrkapitány Vörös István (Fidesz) kérdésére azt válaszolta: folyamatban lévő ügyről nem kíván részleteket elárulni.

2012 júliusában megtudtuk, hogy a felfüggesztett eljárás újraindult. A nyomozás folytatását – ami ekkor már a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának vált feladatává – az ügyészség rendelte el. Arra is fény derült, hogy az eljárás során folyamatosak a tanúkihallgatások, valamint az adatgyűjtés, és a nyomozás határidejét az illetékes ügyészség 2012. október 2-ig meghosszabbította.

2012. október 26.: A Dunakeszi Városi Ügyészség megbízott vezetője, dr. Nagy Krisztina írásban arról adott tájékoztatást, hogy a becsületsértés vétsége miatt a Gödöllői Rendőrkapitányságon 4360/2010. bü. számon indult, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon 287/2012. bü. számon iktatott büntető ügyben a nyomozás még folyamatban van.

2012. október 27.: Beluzsárné Belicza Andrea rendőr főhadnagy,  a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hírportálunk érdeklődésére azt a választ adta, hogy  a becsületsértés miatt, ismeretlen tettes ellen folyó eljárás a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályán továbbra is napirenden van. Az ügyben jelenleg tanúkihallgatásokat folytatnak a nyomozók.A sajtószóvivő hozzátette:azt pontosan megmondani nem lehet, hogy mikor lesz eredmény. A nyomozók arra törekszenek, hogy az esemény körülményeit minél rövidebb időn belül felderítsék. A nyomozás határideje 2013. január 4-ére tolódott.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online