Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Uszoda-ügy: polgármesteri pontosítás

2012-10-24 19:17:04

Rajtkőre állna a város is című írásunkra reagálva, Gémesi György polgármester az alábbi sorok közlésére kérte szerkesztőségünket.

„Az egyetemi kezdeményezésről annyit, hogy leültünk a rektor úrral az évnyitó után és a rektor úr és munkatársai az asztalra tettek egy elképzelést a Biotechnológia mögötti területen egy általuk elmondott 300 millió forintos fejlesztés megvalósítására. Én azt mondtam, hogy minden olyan fejlesztés, amely bővíti a városi sportlehetőségeket az egy nagyon jó dolog, elvileg támogatható, de a szabályokat mindenkinek be kell tartani.

Kiderült rögtön, hogy a beépítettségi kötelezettségeknek nem felel meg ez az elképzelés. Én jeleztem azt, hogy érdemes végiggondolni a meglévő strand területén való fejlesztési kérdéseket, egyeztetve a Premontrei Gimnáziummal, mert nekik is voltak olyan elképzeléseik, hogy a sportolási lehetőségeiket kiegészítik a vizes sportokkal, sőt, ezzel kapcsolatos látványterveket is láthattunk, de ez a kezdeményezés anyagiak hiányában elhalt.

Nekem hivatalosan a strand területén elkészült tervekről, módosításokról nincsen információm. Informális csatornán keresztül van olyan információm, hogy bizonyos jellegű engedélyek beadása megtörtént az építéshatósághoz. Az az építéshatóság dolga, hogy ezeket az engedélyezési kérelmeket megnézze, és, ha megfelel a hatályos építési szabályoknak és a város stratégiai fejlesztési elképzeléseinek és az egyetem elképzeléseinek – mert itt azért egy lakóövezetben történő fejlesztésről van szó – én nagyon örülök, ha ezt meg fogják tenni. Ennek kapcsán nem volt megkeresés a rektor úr részéről sem, és a civil szervezet részéről sem… Nekem nincsen más információm erről, miért ne lehetne párhuzamosan egy olyan kezdeményezésnek helyt adni, amelyik bővíti a lehetőségeket.”

A fenti, hanganyag alapján lejegyzett sorokból kitűnik, hogy Gémesi Györgynek észrevétele az első lehetőségnél volt, amikor jelezte, hogy a beépítendő terület nem felel meg az előírásoknak. Ezután ő vetette fel, hogy a strand területét is nézzék meg. A jelenlegi tervekről azonban – mint írja – hivatalos tájékoztatást továbbra sem kapott.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online