Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Egyedül keveset tehet a rendőrség

2012-10-18 07:35:21

Dr. Bozsó Zoltán rendőr dandártábornok, a Gödöllő Rendőrkapitányság vezetője konzultációs fórumon látta vendégül a közbiztonság javítását célzó kérdésekben érintett városi közintézmények illetékeseit. Október 17-én a polgármesteri hivatal tanácstermében gyűltek össze az iskolák, a szociális intézmények és a szórakozóhelyek képviselői.

A kapitány bevezetőjében három célcsoporttal, a gyermekekkel, a fiatalokkal és az időskorúakkal kapcsolatos jogsértéseket előidézhető körülmények megvitatását javasolta. Szinte minden intézmény képviselője hangot adott véleményének, javaslatának, sőt, egyesek igényeiket is megfogalmazták.

Elhangzott a fórumon, hogy a szórakozóhelyek ne csak a programjaikat reklámozzák, hanem mutassák be a sajtón keresztül biztonsági intézkedéseiket, rendszerüket is. Ezzel elnyerhetik a szülők, a nagyszülők és a pedagógusok bizalmát.

Fontos kérdésként merült fel a közbiztonság javításában érdekelt helyi szervezetek közötti információáramlás hatékonysága, amin akad még csiszolnivaló. Ezzel kapcsolatosan az érintettek abban állapodtak meg, hogy a jövőben az együttműködő felek megadják egymásnak a megfelelő adatokat, amik segítségével követhető lesz, mikor, melyik kolléga illetékes az adott probléma kezelésében.

Szóba került a konzultáción a családon belüli erőszak, a szenvedélybetegség, az idősek ellen elkövetett jogsértés, az áldozatvédelem, az illegális szemétlerakás és a megelőzés kérdése is. Bozsó Zoltán többször utalt rá, hogy nagyon sok esetben a rendőrség nem tehet semmit, hiszen amikor ők kötelesek intézkedni, a jogsértés már megtörtént.

Sajnálatos, de a városban jelen pillanatban csak papíron létezik polgárőrség, a gyakorlatban nem. A rendőrség hiányolja a civil kollégákat, támogatná munkájukat. Már csak azért is, mert a biztonságérzet javításához a rendőrség egyedül kevés. Szüksége van a társintézményekre, partnerekre.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online