Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Végső búcsút vettek M. Judittól

2012-10-09 16:10:36

Csaknem félzeren – köztük a családtagok, a rokonok, az ismerősök, a barátok és a kollégák – kísérték el utolsó útjára a délutáni órákban M. Juditot, a szeptember 24-én Gödöllőről indult és Domonyvölgy külterületén, a 3-as főút menti tisztáson végződött rablógyilkosság áldozatát.

A gyászszertartást a gödöllői, Dózsa György úti köztemető ravatalozójánál követhették figyelemmel mindazok, akik személyes részvételükkel rótták le kegyeletüket a 32 éves korában tragikus körülmények között elhunyt fiatal hölgy emléke előtt. A városvezetés részéről dr. Nánási Éva címzetes főjegyző és Tóth Tibor alpolgármester tette tiszteletét, valamint jelen volt Mezei Tibor, a Szent István Egyetem főtitkári hivatalának irányítója is.

Szecsődi Péter római katolikus plébános felravatalozott koporsónál elhangzott gondolatait követően, munkáltatója, a Szent István Egyetem nevében Horváth Zoltán Juhász Gyula versével búcsúzott el Judittól. Ezután a csaknem félezer főből álló gyászmenet az épülettől százötven méterre található sírhoz kísérte az elhunyt földi maradványait. Itt ismét Péter atya szólt, majd virágok százait szórták a nyitott sírba.

Az elhantolás és a temérdek koszorú elhelyezése halk, ugyanakkor szívszorító dallamok kíséretében zajlott le, majd több mint félóráig tartott, hogy a temetésen résztvevők kifejezzék együttérzésüket a hozzátartozóknak.

Ezen a temetésen az általában megszokottnál tapinthatóbb volt a feszültség. Részben a könnyező szemek és a távolba merengő tekintetetek, részben pedig a koszorúk és a virágok sokasága érzékeltette, hogy az élet kegyetlen módon, erőszakkal történő kioltása mennyire mély megrendülést képes kiváltani az emberekben.

Juditnak azért kellett meghalnia, mert tinédzserkorú gyilkosa anyagi nehézségekbe keveredett, és nem mérlegelt, amikor elhatározta, hogy megszerzi az áldozat autóját…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online