Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A tavalyi pénz fele jutott idén a diáksportra

2012-10-03 17:17:40

Miután a helyi önkormányzat tagjai február elején a tavalyihoz képest megfelezték elmúlt évi diáksport-támogatási keretösszeget, idén 2,4 millió forinton osztoztak szét a gödöllői általános- és középiskolák között. A helyi tanodák aktivitásuk és eredményességük alapján, pályázati úton jutottak a helyi költségvetésből biztosított motivációs dotációhoz.

A teljesítményarányos elosztási pontrendszerre épülő elveket figyelembe véve, a helyi képviselőtestület tagjai szeptemberi ülésükön úgy határoztak, hogy az önkormányzati fenntartású tanodák közül az Erkel Ferenc Általános Iskola 382 ezer forintot (tavaly 805 ezer forint), a Hajós Alfréd Általános Iskola 351 ezer forintot (tavaly 735 ezer forint), a Montágh-iskola 244 ezer forintot (tavaly 472 ezer forint), a Damjanich János Általános Iskola 212 ezer forintot (tavaly 450 ezer forint), a Török Ignác Gimnázium 199 ezer forintot (tavaly 360 ezer forint), míg a Petőfi Sándor Általános Iskola 196 ezer forintot (tavaly 505 ezer forint) fordíthat a gyerekek testedzését szolgáló célokra.

Az egyházak által működtetett gödöllői iskolák közül a Premontrei Szent Norbert Gimnázium 368 ezer forintra (tavaly 677 ezer forint), a Szent Imre Katolikus Általános Iskola 267 ezer forintra (tavaly 506 ezer forint), a Református Líceum pedig 181 ezer forintra (tavaly 290 ezer forint) tarthat igényt a városi költségvetésben erre a célra jóváhagyott előirányzatából.

Érdekessége az elosztási rendszernek, hogy az elnyert összeg és a tanulói létszám hányadosa alapján a Montágh iskolában kis híján 2.369 forint jut egy tanulóra, szemben az ebben az összehasonlításban sereghajtónak tekinthető Török Ignác Gimnáziummal, ahol ez a ráta alig haladja meg a 284 forintot. Egy év viszonylatában a legnagyobb vesztes titulust a Petőfi iskola tudhatja a magáénak, amely idén a 2011-ben rendelkezésére állt támogatási összeg 38,8 százalékából gazdálkodhat a diáksport területén. Ebben az összevetésben a Református Líceum viszi a prímet, hiszen a Szabadság téri tanoda 62,4 százalékát megőrizte a tavalyi önkormányzati dotációnak.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online