Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Autóért ölhetett a domonyvölgyi rablógyilkos

2012-09-28 13:40:03

A rettegéssel együtt véget értek a találgatások is a szeptember 24-én történt domonyvölgyi gyilkosság ügyében. A rendőrség munkatársai – ahogy ígérték – ma nyilvánosságra hozták a bűncselekmény legfontosabb részleteit.

Amint az országosan is elhíresült, szeptember 24-én egy férfi elrabolt Gödöllőről egy 32 éves hölgyet, akinek holttestét Domonyvölgy külterületén, egy mezőn találták meg. A helyszínelés során a kirendelt orvosszakértő idegenkezűséget állapított meg, így valóságos hajtóvadászt indult a helyszínről a hölgy sárga színű Opel Corsa-jával eszeveszetten menekülő elkövető kézrekerítéséért. A férfit főként Gödöllő és a Borsod megyei Emőd (ahol a járművet megtalálták) közötti területen keresték, és – amint arról képünk is tanúskodik – megerősítették a rendőri jelenlétet a bűncselekmény kiindulópontján, Szent István Egyetemen is.

Az 1.165 fővel végrehajtott rendőrségi kutakodás három nap elteltével eredményre vezetett: szeptember 27-én a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Terrorelhárítási Központ kijelölt egységének közreműködésével elfogták a gyilkosság feltételezett tettesét. S. Márk 18 éves szakáldi lakost Miskolcon, az Avas-lakótelepen kapcsolták le tegnap, a délutáni órákban. A gyanúsított ellen a további eljárást – fogva tartása mellett – a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja.

A hatóság legfrissebb tájékoztatása szerint a gyanúsított az emberölés mellett további két bűncselekmény elkövetését is beismerte. Nevezetesen a rablási kísérletekét, amik közül az egyiket a gyilkosságot megelőzően Gödöllőn, a másikat pedig Hatvanban, egy körforgalomban követte el szeptember 20-án.

A nyomozók arra a következtetésre jutottak, hogy a meggyilkolt hölgy addig nem fejtett ki komolyabb ellenállást, amíg meg nem tudta, hogy az autója kell a rablónak. Ezután viszont vita alakult ki közöttük, ami emberöléshez vezetett. A holttestet S. Márk a szántóföldre tette ki a kocsiból, majd nagy sebességgel továbbhajtott Emőd felé a 3-as úton.  A borsodi település határában elvesztette a kontrollt az autó felett, és az útárokban kötött ki.


Egyes vélemények alapján annak a legnagyobb a valószínűsége, hogy az anyagi haszonszerzés vezérlete a fiatalt a bűncselekmények elkövetésében. Úgy tudni, hogy az autók eltulajdonítására utazott a gyanúsított, aki az Opel típusok illegális megszerzésére főkuszált. Állítólag minden esetben más kést használt az áldozatok megfélemlítésére, ami arra utal, hogy pontosan megtervezte akcióit. Saját családtagjai számára is érthetetlennek tűnik, hogy mi késztette a szakiskolába járó S. Márkot a súlyos bűntettek elkövetésére, mivel rendezett anyagi körülmények között élt.

Feltételezhető, hogy a gödöllői helyszínt a jó tömegközlekedési viszonyok miatt választotta ki, és fontos szempont lehetett az is, hogy olyan helyen keressen áldozatokat, ahol lassú a forgalom. Az sem véletlen, hogy a gyengébbik nemet szemelte ki, hiszen róluk kevésbé képzelhető el, hogy komoly ellenállást tanúsítanak.

Hírportálunk értesülése szerint a meggyilkolt M. Judit temetéséről később intézkednek. A brutális kegyetlenséggel elkövetett bűncselekmény áldozatát Gödöllőn, szűk családi körben kívánják végső nyugalomra helyezni.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online