Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Vert mezőnyben a röplabdás lányok

2012-09-17 08:12:12

Szeptember 14-16. között az észak-franciaországi Valenciennes adott otthont a XIV. női röplabda Európa-tornának, ahol 8 csapat (két-két francia és belga, egy-egy dán, holland, svájci és magyar) rivalizált egymással. Hazánkat a TEVA-Gödöllői RC együttese képviselte a megmérettetés-sorozaton.

A csoportmérkőzések során városunk csapata 3-0 arányú vereséget szenvedett a francia Stella Calais csapatától, majd egyaránt 3-1 arányban maradt alul a belga ezüstérmes VDK Gent és a svájci kupadöntős Hotel Cristal VFM együttesével szemben. Ludvig Zsolt tanítványai három fiaskójuknak köszönhetően a 4. helyen végeztek a csoportban, így csak az alsóházi ütközeten voltak érdekeltek a torna zárónapján.

A 7. helyért Famarsban lejátszott mérkőzésen a másik csoport utolsó helyezettje, a dán Fortuna Odense formációja volt az ellenfél. Záró fellépésén javított mérlegén a nemzeti válogatottal Európa-bajnoki selejtezőn résztvevő csapatkapitányát, Széles Petrát nélkülöző gödöllői társulat, amely 3-1 arányban legyőzte a skandinávokat.

A TEVA-Gödöllői RC csapata negyedszer vett részt a franciaországi tornán. Legjobb helyezését 2007-ben érte el, amikor Hollósy László irányításával második lett. A mostani és az akkor szereplésben annyi a közös, hogy városunk hatosa bajnoki ezüstérmesként utazott ki és a bajnokság első felét nemzetközi porondon teljesítette.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online