Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tessedik Galéria újratöltve

2012-09-14 11:20:56

Tizenegy éve, 1991 júniusában jött létre a „Tessedik Sámuel Hogy a Gyermekek Megszülessenek és Felnőjenek Alapítvány” azzal a szándékkal és reménységgel, hogy nehézsorsú emberek, édesanyák, gyermekek, családok, időskorúak életét segítse, könnyebbé tegye. Három évvel később megnyílt az ország első anyaotthona Gödöllőn, a Berente István utcában, ami napjainkban Családok Átmeneti Otthona néven működik. Itt tevékenykedett 10 éven keresztül a Tessedik Galéria is.

Az egy évtizeden át számos emlékezetes kiállításnak, zenei, irodalmi eseménynek otthon adott galéria az európai uniós támogatásból tavaly megújult belvárosi, Lumniczer Sándor utca 4. szám alatt található Félúti Házban kap helyet a jövőben.

Roszík Gábor igazgató lelkész, alapító érdeklődésünkre elmondta: az Anyaotthonban elkezdett munkát, tevékenységet szeretnék folytatni, a hagyományokat megőrizve, gyarapítani a gödöllői kulturális paletta kínálatát. Erre kitűnő hely a Félúti Ház, ahol napközben különböző szociális alapellátásokat, szolgáltatásokat vehetnek igénybe a rászorulók, a délutáni és az esti órákban pedig nyugdíjas klubok és közösségek, társaságok találkoznak.

- A régi-új galéria törekvései változatlanok. Neves képző-, ipar- és fotóművészek kiállításaira, zenei, irodalmi programjaira, esti beszélgetésekre hívjuk és várjuk a kultúra és a művészet iránt érdeklődő embereket. A szellemi vállalkozásban, az értékek közvetítésén túl, nagy hangsúlyt helyezünk a tartalmas közösségi együttlét lehetőségének megteremtésére is. A Tessedik Galéria kurátorai Kecskés József, a gödöllői művelődési központ egykori igazgatója és Galambos Ádám teológus - fogalmazott Roszík Gábor.

A Tessedik Galéria új helyszínének első, Áttűnések című kiállítását szeptember 23-án, vasárnap 17 órakor nyitják meg.  A november 4-ig, hétköznap 9 és 11 óra, valamint 15 és 17 óra között, szombaton és vasárnap 9 órától 12 óráig felkereshető tárlaton Anti Szabó János képzőművész, Kun Éva, Ferenczy Noémi-díjas keramikusművész, Szekeres Erzsébet textilművész, illetve Szentiványi-Székely Enikő textilművész munkáit láthatják az érdeklődők. Az alkotások előzetes bejelentkezés alapján (telefon: 06-20/824-7621) más időpontban is megtekinthetők.
A kiállítás megnyitóján Dinnyés József előadóművész énekel, és a galéria kávézójában ezen a napon nyílik meg Rimler Mária (1932-2011) festőművész kamarakiállítása.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online