Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kell-e éjjel-nappali patika Gödöllőn?

2012-08-31 11:21:45

Akadhatnak olyan élethelyzetek, amikor az éjszakai órákban válik szükségessé egy-egy gyógyszer beszerzése. Alapesetben ez Gödöllőn kivitelezhetetlen, mert a közforgalmú patikák közül az éppen ügyeletes csak 22 óráig tart nyitva, és hétvégén vagy ünnepnapon reggel 8 órakor nyit ki. Felmerül a kérdés: érdemes-e változtatni a helyzeten?

Egyesek szerint igen, mert felháborítónak tartják, hogy egy olyan nagyságú, fejlettségét fennen hangoztató városban, mint Gödöllő nem lehet gyógyszert kiváltani az éjszaka folyamán. Ha ilyen eset adódik, Budapestre kell utazni a készítményért. Ráadásul, amint azt egyik olvasónk elárulta, az egyik gödöllői gyógyszertárból az Örs vezér térre küldték, miközben ennél közelebb, Nagyiccén (Veres Péter út 11/B., telefon: (06-1) 401-0078), a 3-as főút mentén is van 0-24 órás, azaz, non-stop nyitva tartással működő patika.

Ha az érem másik oldalát is górcső alá vesszük, lényegesen árnyaltabb a kép. Gödöllői gyógyszerészeket kérdezve, megállapítható, hogy amikor évekkel ezelőtt működött az éjszakai gyógyszertári ügyelet településünkön, szinte alig akadt olyan eset, amikor komoly vészhelyzetben vált szükségessé egy-egy szer kiváltása.
- A legtöbbször tamponért, nemi közösülés utáni fogamzásgátló tablettáért, vagy injekciós tűért kellett ugrálnia a személyzetnek – szemléltették a helyzetet az egyik helyi patikában.

Azt is megtudtuk, hogy minden gödöllői gyógyszertárban ki van írva, mi a teendő, ha mégis elkerülhetetlenné válik a gyógyszerhez jutás az éjszakai órákban. Mivel hirtelen rosszullét vagy közvetlen életveszély fennállása esetén nem nélkülözhető a szakszerű segítség, az orvos (mentőorvos) – ha nincs más megoldás – felhívja az éppen ügyeletes patikát, aminek fél órán belül kötelessége kinyitni, és kiadni a vényre felírt gyógyszert.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online