Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Miért nem Bodrogi Gyula?

2012-08-20 17:11:26

Sem a díszpolgári cím odaítéléséről szóló zárt ülésen született döntéskor nem volt jelen, sem az adományozási ceremónián nem vett részt Kovács Barnabás, az MSZP gödöllői önkormányzati képviselője. Távolmaradását hírportálunknak a következő mondatokkal indokolta a városatya:

- Akik közelebbről ismernek, tudják, hogy nem vagyok harsány „látványpolitikus”. Inkább megfontolt és realista, döntéseim mögött pedig általában jól átgondolt okok és indokok állnak. Így történt most is. Azért nem mentem el a díszpolgári cím átadó ünnepségére, mert nem értek egyet a döntéssel. Természetesen, tudomásul veszem a képviselőtestületi arányokat és az ebből következő korlátozott ráhatásomat az önkormányzat döntéseire. De tartoztam annyival a saját normáimnak és értékrendemnek, hogy távolmaradásommal a magam módján kifejezzem: nem értek egyet azzal az előterjesztéssel, amit az idei díszpolgári címről megszavazott a képviselőtestület.

Véleményem szerint a városvezető többség nemcsak méltatlan és vállalhatatlan döntést hozott, de döntésével a díszpolgári címről szóló saját önkormányzati rendeletét is semmibe vette. Azt a rendeletet, ami részletesen leírja, kik és milyen tevékenység alapján válhatnak méltóvá Gödöllő város díszpolgári címére. Oszvald Mária a saját műfajában ismert és elismert ember, népszerű művészi pályát tudhat maga mögött. Hosszan tudnám sorolni azokat a díjakat, amiket szerintem megérdemelne. De a Gödöllő Díszpolgára nincs közöttük. Oszvald Mária ezt a díjat – a Gödöllő városához kapcsolódó legmagasabb kitüntetést – egyszerűen nem érdemli meg. A kialakult helyzetről persze nem ő tehet, hanem azok a képviselők, akik döntésükkel ilyen helyzetbe hozták őt és Gödöllő városát. Ha megnézzük a gödöllői díszpolgárok névsorát, vagy az idei díjra javasolt személyek életrajzát és gödöllői kötődését, még inkább szembeötlő az ellentmondás. Természetesen, olvastam én is azt az „érvet” a gödöllői kötődésről, miszerint: a művésznőnek Gödöllőn van nyaralója. Ez szerintem hajánál fogva előrángatott, nevetséges magyarázkodás.

Egyszer egy társaságban azt hallottam Bodrogi Gyulától – aki a maga területén szintén elismert, kitűnő művész –, hogy ő a vadászkutyákat, szeretett vizsláit már évtizedek óta Gödöllőről vásárolja… Nem akarok senkinek tippet adni, csak halkan megkérdezem: akkor most innentől fogva számára is egyenes út vezet a gödöllői díszpolgári címig?


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online