Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Deák Nagy Marcell futamnegyedik a londoni olimpián

2012-08-04 12:36:19

Az asztaliteniszező hölgyek egyéni versenyétől a legjobb 48 között búcsúzott Tóth Krisztina után, egy másik gödöllői sportoló, az atléta Deák Nagy Marcell is megkezdte szereplését a londoni olimpián.

Benkő Ákos mesteredző 20 éves, Európa-bajnoki ezüstérmes tanítványa a leghosszabb sprintszámban, a visszalépéseket követőn 49 indulót felvonultató 400 méteres síkfutásban állt rajthoz, a hét előfutamból a hatodikban. Marci a 8-as pályát kapta az Olimpiai Stadion rekortánján, riválisai a brit Conrad Williams, a pekingi olimpia bajnoka, az egyesült államokbeli Lashawn Merritt, az iráni Sajjad Hashemiahangari, a trinidadi Lalonde Gordon, a guayanai Winston George és az ausztrál Steven Solomon voltak. Az előzetesen leadott nevezési idők alapján a Gödöllői EAC kiválósága – 45,52 másodperces eredménnyel – holtversenyben az ausztrál fiúval a 4. legjobb volt a futamon belüli rangsorban.

Marci számára nem igazán volt szerencsés a külső pálya, hiszen egy ideig mögötte haladt a mezőny, ezáltal nehezebben érzékelhette, hogy hol tartanak a többiek. Ettől függetlenül remekül kezdett a gödöllői atléta, aki a negyedik helyen fordult rá a célegyenesre. Az utolsó métereken megnőtt az esélye, hogy Marci befogja a harmadik pozícióban futó brit srácot, ám végül 5 századmásodpercen múlott, hogy ez nem sikerült. A futamot az ausztrál fiú nyerte (45,18 mp), a trinidadi (45,43 mp) és a brit versenyző (46,12 mp) előtt.

Deák Nagy Marcell 46,17 másodperccel negyedik lett a futamában, és ideje – sajnos – nem volt elég az elődöntőbe jutáshoz. Mindent egybevetve, Marci a 32. helyet szerezte meg élete első olimpiáján, és megkezdheti a felkészülést a gödöllői tehetség számára minden bizonnyal sikeresebb szereplést eredményező, 2016-ban esedékes riói ötkarikás játékokra.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online