Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A Gödöllői Góliáttól az EL-gólig

2012-07-06 08:44:19

Gólpasszal és góllal mutatkozott be új kenyéradója, a lengyel Lech Poznan csapatában Lovrencsics Gergő. A foci alapjaival az egykoron az egyetemi felső pályán működött Gödöllői Góliát FC-ben, édesapja, Lovrencsics László hathatós szakmai felügyelete mellett szembesült támadó a kazah Zsetiszu alakulatának vette be a kapuját a július 5-i Európa Liga (EL) selejtező-meccsen.

Lovrencsics Gergő labdarúgó-pályafutásának töretlenségét mi sem jellemzi jobban, mint az, hogy az NB II-ben, budafoki színekben, 2006-ban debütált játékos a 2011/2012-es idényben – miután tagja volt a Pécs másodosztályú bajnokcsapatának – az NB I-es Pápa mezét húzhatta magára. Első szezonja a hazai élvonalban olyan jól sikerült (30 mérkőzés 7 gól), hogy idén júniusban a lengyel élgárda, a Lech Poznan egyéves kölcsönszerződést ajánlott Gergőnek.

A 24. életévét taposó tehetség semmit nem bízott a véletlenre, és már az első tétmérkőzésen meghálálta a bizalmat. Túl azon, hogy végig aktívan játszott, az Európa Liga selejtező mérkőzés 61. percében parádés visszapasszal kiszolgálta a lengyel sztárt, Rafal Murawskit, majd négy perccel később, egy bal oldali beadásnál megelőzte védőjét, és kapásból a hálóba bombázott (képen).

Lovrencsics Gergő Gödöllőn gyökerezett üzlete beindulni látszik, és ma még megjósolhatatlan, hol tetőzik. Azt azonban hiba lenne figyelmen kívül hagyni, hogy a sikeres momentumokból táplálkozó népszerűség kötelez, és egyre nagyobb elvárásokkal is jár.

A Lech Poznan – Zsetiszu Taldykorgan 2-0 találkozó összefoglalója itt érhető el.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online