Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Döntőben a Compact Disco

2012-05-23 07:51:51

Február 11-e óta köztudott, idén a 2008-ban életre hívott Compact Disco formációját érte az a megtiszteltetés, hogy képviselje hazánkat az 57. Eurovíziós Dalfesztiválon, az azerbajdzsáni fővárosban, Bakuban.

A Sound of Our Hearts (Szíveink hangja) című dalt a május 22-i, első elődöntőben mutatta be a négy fiúból álló, vokális elektronikus popzenét játszó együttes. A 25 ezer néző befogadására alkalmas bakui Kristály Palota színpadán – Walkó Csaba, Pál Gábor és Sándor Attila alaptagok, valamint Szakos Krisztián gitáros és a vokalista Wéber Helga társaságában – ott volt Lotfi Behnam, azaz, Begi is.

Az iráni származású, de gyerekkora óta Gödöllőn nevelkedett, előbb az Erkel Ferenc Általános Iskola, majd a Török Ignác Gimnázium padjait koptató zenészre az extra zenei sávok, valamint az effektek minél tökéletesebb megszólaltatása hárult feladatként, annak érdekében, hogy a Compact Disco bejusson a május 26-i döntőbe.

Összesen 18 ország képviselője tárta a nemzetközi nyilvánosság elé produkcióját a kedd esti elődöntőben. A Compact Disco tizenötödikként adta elő versenydalát, ami meggyőzte a szakmai zsűrit és a szavazókat, így bekerült a legjobb tízbe. Mindez azt jeleneti, hogy a szombati, magyar idő szerint 21 órakor kezdődő döntőben az országunkat képviselő zenei formáció tagja lesz a legjobb 26 mezőnyének, és másodikként lép színpadra.

Az előzetesen megfogalmazott alapelvárások a fináléba jutással teljesültek. Ettől kezdve – pestiesen szólva – minden további siker már habnak számít a tortán.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online