Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ezüstérmet nyertek a gödöllői röplabdás lányok!

2012-04-29 19:32:26

- És akkor, most mi lesz? Elsősorban erről tanakodtak a párharc utolsó összecsapása iránt érdeklődők a Vasas Folyondár utcai csarnokában. Szerencsére, volt egy bölcs szakértő, aki leegyszerűsítette a választ: - Bajnokavatás, mi más. Vitatkozni nem lehetett vele, arra azonban senki nem tudott egyértelműen felelni, hogy a Vasas, vagy a Gödöllő játékosainak a nyakába kerül a legfényesebb medália.

NB I. Liga, döntő, 5. mérkőzés:
Vasas-Óbuda – TEVA-Gödöllői RC 3-0 (19, 25, 21)
Gödöllő: Merkószki – Csengeri – Szakmáry – Széles – Lutter – Németh Zs. Cserék: Lékó (liberó), Kriegel Zs., Berze.

A bajnoki finálé idegölő ütközetsorozata mindent eldöntő meccsének első két játszmájában kissé feszülten terelték a játékszert a csapatok. Ráadásul, a csarnok izzasztó melegsége sem segítette a lányokat.

A nyitó és a második szett sok mindenben hasonlított egymásra. Főként abban, hogy mindkét játékrészben a látszólag nagyobb hittel és összeszedettebben küzdő Vasas ébredt fel előbb. Az első etapban az ezúttal tompábban teljesítő Gödöllő csak 19-18-ig volt egyenrangú partnere a jól sáncoló házigazdáknak, akik zsinórban öt pontot termelve jutottak előnyhöz.

A folytatásban még szorosabban alakult az eredmény. Mi több, Ludvig Zsolt csapatának 24-23-nál játszmalabdája volt az egyenlítéshez. A kiélezett szituációban azonban megremegett a gödöllői lányok keze, amit kihasznált az egészséges önbizalomtól egyre inkább vezérelt Vasas, és a szettarányt tekintve megduplázta vezetését.

Félő volt a harmadik etapra nem marad muníciója a tisztes helytállásra a szükséges plusz hiányától fásultnak tetsző gödöllői társulatnak. Nos, maradt, de a találkozó meghosszabbításához nem elég: a TEVA-hatos tagjai 20-16-ról még feltornázták magukat 20-19-re, ám arra már nem voltak képesek, hogy meggátolják a – 1989, 2005 és 2008 után – negyedik bajnoki címére hajtó Vasast célja elérésében.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3-2, a Vasas javára.

Megismételték az öt évvel ezelőtt felállított klubrekordot
A Magyar Kupában elért harmadik helyet követően, megismételve a klub eddigi legnagyobb bajnoki sikerét (2007), ezüstérmet szerzett a TEVA-Gödöllői RC csapata. A honi elitben a tizenkettedik szezont maga mögött tudó gödöllői formációinak – a 2006/2007-es után – ez volt a második olyan idénye, amikor a kupában és a bajnokságban egyaránt érmet akasztottak a lányok nyakába.

A mostani sikert a Berze Zsófia, Csengeri Petra, Győri Panni, Háfra Dominika, Horváth Gabriella, Kriegel Zsófia, Lékó Lilla, Lutter Liza, Merkószki Tünde, Németh Zsuzsanna, Szakmáry Gréta, Széles Petra, Szűcs Zsuzsanna összetételű játékoskeret harcolta ki, a szakmai felkészítés pedig Ludvig Zsolt vezetőedző és segítője, Szalay Attila munkáját dicséri.

A gödöllői lányok a 2011/2012-es bajnokságban összesen 35 tétmérkőzésen léptek pályára. Mérlegük: 27 győzelem és 8 vereség, amihez 89-33-as szett- és 2.928-2.402-es pontarány társult.

Ezüstérmével (mivel a Vasas nyerte a Magyar Kupát is) a TEVA-GRC alakulata jogot szerzett arra, hogy – a Vasas mellett – a következő idényben képviselje hazánkat az európai szövetség által kiírt harmadik számú nemzetközi kupában, a Challenge Cup-ban. Erre a nevezést hamarosan le kell adni. Az előreláthatólag október második felében kezdődő küzdelemsorozat sorsolását június végén vagy július elején rendezik meg a luxemburgi székhelyű szervezet központjában. Ezen kívül városunk csapata ősztől részt vehet a környező országok (Ausztria, Horvátország, Szlovákia, Szlovénia) élgárdái számára szervezett MEVZA-ligában is, úgy, hogy nem kell játszania a magyar bajnokság alapszakaszában.

A nemzetközi porondon való tisztes helytálláshoz azonban – a szükséges anyagi fedezet előteremtésén túl – néhány poszton erősítésre szorul a gödöllői csapat játékosállománya. A kihívás teljesítése mostantól a klubvezetés feladata...


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online