Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Elérte a válság a lovasmajálist

2012-04-26 10:38:04

Ha egyszer-egyszer el is maradt, vagy az megszokott alsóparki környezet helyett a kastély parkjának Tessedik Sámuel utca felőli szegletében rendezték meg, de volt díjugrató lovasverseny május 1-jén Gödöllőn. Idén nem lesz.

Az ok prózai: a gödöllői lovasmajálist elérte a pénzhiány. A sokak által kedvelt attrakció szervezését az utóbbi években magára vállaló Gödöllői Lovas Sport és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület (GLSE) illetékesei közleményükben sajnálattal tudatták, hogy a díjugrató verseny támogatására kiszemelt szponzorok szoros anyagi helyzetük miatt ezúttal nem tudnak hozzájárulni a megmérettetés színvonalas lebonyolításához. Mivel igénytelen versenyhez – teljes joggal – az egyesület nem adja a nevét, idén nem állítanak fel akadályokat az Alsóparkban május 1-jén.

A GLSE néhány esztendeje minden évben külön előirányzatként nevesített működési támogatást kap a gödöllői önkormányzattól. 2012-ben 520 ezer forintos dotációt hagytak jóvá a város költségvetésében a szervezet számára a helyi képviselőtestület tagjai. Az indoklásban az állt, hogy „minden évben megrendezik a hagyományos május elsejei lovasversenyt, ami egyben idegenforgalmi látványosság is”.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online