Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megkésett fórum-ajánlat?

2012-03-16 16:36:18

Gémesi György, városunk polgármestere és a 106 települést tömörítő önkormányzati hulladékgazdálkodási társulás elnöke március 14-i keltezéssel választ küldött Vécsey László azon levelére, amiben körzetünk egyéni országgyűlési képviselője – felkarolva a Kőrösi Csoma Sándor utca végén létesülő lakossági hulladékudvar építése ellen tiltakozók követelését – arra kérte Gémesit, vizsgáltassa felül a volt vásártér hulladékudvar létesítése céljából történő hasznosítását, és egy intenzív lakossági párbeszéd lezárásáig, esetleg egy minden szempontból alkalmasabb új helyszín kijelöléséig a volt vásártéren folyó munkálatokat polgármesteri és/vagy elnöki hatáskörében állíttassa le.

Amint az borítékolható volt, Gémesi György olyan választ adott, amiből egyértelműsíthető: esze ágában sincs eleget tenni a honatya munkálatok leállítását szorgalmazó kérésének, akitől elvárta volna, hogy személyes helyszíni látogatására őt is meghívja, vagy legalább beköszön hozzá, hogy a felmerülő problémákat, lehetséges kompromisszumokat együtt is meg tudjuk beszélni.

Városunk polgármestere a hulladékudvar megépítésének szükségességét alátámasztó, múltbéli adatokat is megemlítő érvelésében több szempontot sorakoztatott fel. Többek között azt a leteremtőnek tetszőt is, hogy „az állampolgárok egy része csak felületesen vesz részt a város életében”.

Gémesi egyidejűleg jelezte, hogy a felmerült észrevételek miatt az érintetteknek hamarosan fórumot szerveznek, ahol – az ismételt tájékoztatás mellett – minden felvetődő kérdés megvitatására lehetőség lesz. Erre a fórumra tisztelettel hívja és várja Vécsey Lászlót.
- Ha meghívnak, szívesen elmegyek a fórumra. Mi több, kötelességemnek érzem, hogy ott legyek – nyilatkozta munkatársunknak Vécsey László, aki reagálni készül Gémesi válaszlevelére.

Érzékelve a tiltakozók elszántságát, erősen megkérdőjelezhető, hogy a polgármester által kezdeményezett lakossági fórumot követően egymás tenyerébe csapnak majd a felek. Ráadásul, kissé megkésettnek tűnik a „gesztus”, mivel az építkezés halad, és megfékezése, ad abszurdum, leállítása napról napra reménytelenebbé válhat…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online