Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői sportolók a londoni olimpián

2012-01-16 15:27:38

Formálódik az idei, londoni olimpiai játékokon rajthoz álló gödöllői sportolók különítménye. Eddig két atléta és egy asztaliteniszező ért el olyan eredményt, hogy részt vehessen az angol fővárosban július 27-e és augusztus 12-e között lezajló világeseményen. A városunkhoz kötődő sportolók esetében már a három olimpikon is csúcsnak számít, és nem elképzelhetetlen, hogy lesz egy negyedik társuk is.



A gödöllői, illetőleg a városunkhoz kötődő sportolók kvalifikációs sikersorozatát a Hajós iskola egykori tanulója, Orgoványi Imre felfedezettje, Tóth Krisztina nyitotta meg, aki a tavaly május közepén közzétett világranglista helyezése alapján szerzett indulási jogot a londoni ötkarikás játékokon. A 37 éves, világbajnoki bronzérmes (1995, Tiencsin – Bátorfi Csillával párosban), hétszeres Európa-bajnok klasszisnak az idei lesz sorrendben az ötödik olimpiai szereplése. Városunk 2008-ban megválasztott díszpolgára az 1996-os atlantai játékok óta valamennyi (Sidney, Athén és Peking) olimpiára kijutott. Legnagyobb sikerét a 2000-es ausztráliai megmérettetésen érte el, ahol Bátorfival a 4. helyen végzett párosban.

A Gödöllői EAC tavaly sikert sikerre halmozó 400 méteres síkfutója, Deák Nagy Marcell július 22-e óta mondhatja magát olimpiai résztvevőnek, amikor junior Európa-bajnoki aranyérmet erő 45,42 másodperces időeredménnyel teljesítette a kiküldetési B-szintet. A 20. születésnapját a napokban betöltő tehetségnek a londoni lesz az első olimpiája, ahol – elmondása szerint – a nyolcas döntőbe jutás lehet a maximális cél. Ennek minden bizonnyal edzője, Benkő Ákos is nagyon örülne.

Január 15-én Erdélyi Zsófia is csatlakozott a gödöllői sportolók londoni táborához. A Gödöllői EAC Egyesült Államokban tanuló hosszútáv-futója a Houstonban megrendezett maratoni versenyen az 5. helyen haladt át a célvonalon, és időeredménye (2:36.56 óra) négy másodperccel jobb lett az olimpiai A-szintnél. Emlékezetes, hogy Csoma Ferenc 24 éves tanítványa december elején megnyerte a Las Vegas-i maratont, azonban ideje akkor 12 perccel elmaradt a mostani, immár londoni repülőjegy-váltásra feljogosító bravúros teljesítménytől.

Ha minden jól alakul, Benkó Réka, a Gödöllői EAC Európa-bajnoki bronzérmes (2008), háromszoros felnőtt egyéni bajnok (2009, 2010, 2011) kardvívója is ott lehet Londonban. A Bokor Gergely irányításával készülő 23 éves pengeforgatót egyelőre (figyelembe véve, hogy egy fegyvernemben országonként csak két versenyző indulhat) mindössze két hely választja el a ranglistáról az első 12 kardvívó számára biztosított ötkarikás részvételtől. Réka áprilisig még négy, európai minősítő versenyen szállhat harcba, hogy javítson pozícióján. Az előzetes számítások szerint, ha mindenhol a legjobb nyolcba kerül, kvalifikálja magát. És akkor is, ha legalább egy versenyen döntőt vív.
Sajnos, egyik verziót sem sikerült megalósítania Rékának, így ő nem lehet ott a londoni olimpián.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online