Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nincs vita a meccspénzen

2011-06-21 14:49:31

Az idei esztendő májusának közepéig több mint két évtizedet kellett volna visszalapozni a gödöllői labdarúgás képzeletbeli történelemkönyvében, hogy olyan idényt találjunk, amikor városunk focistái felnőtt aranyérmet nyertek. Az 1980-as évek második felében elért megyei szintű siker utáni csendet a Gödöllői SK II. csapata törte meg azzal, hogy az első helyen végzett a Pest megyei III. osztályú pontvadászat Keleti-csoportjában.

Városunk második számú társulata 16 győzelemmel, 2 döntetlennel és 4 vereséggel, 50 ponttal, 54-24-es gólkülönbséggel utasította maga mögé riválisait. Miután véget ért az alapbajnokság, és eldőlt a helyezések sorsa, a szövetség illetékesei úgy döntöttek, hogy a csoportelsők számára kiírják a Bajnokok tornáját. Ennek elődöntőjében a Dunaharaszti MTK II., döntőjében pedig az Őrbottyán próbálta megállítani a GSK II. szárnyalását. Sikertelenül, ezáltal a Pest megye legjobb harmadosztályú együttese címet is elhódították a gödöllői legények, név szerint: Garai Szabolcs, Gróf Roland (kapusok), Ács Gábor, Ács Zoltán, Bali János, Heilman Attila, Heilmann László, Kassai Krisztián, Kerecsényi-Fodor Norbert, Kovács Miklós, Legéndi Balázs, Lovrencsics Balázs, Nagy Roland, Paragi Péter, Pintér Krisztián, Pintér Tamás, Sánta András, Szabó László, Szekeres László, Szeles Dávid, Tuli József, Tury Viktor, Urbán Viktor, Várszegi Gábor.

Eredményességük titkának egyik nyitja a jó közösségi szellem. Ez nem új keletű, hiszen a játékszert a legalacsonyabb honi besorolású ligában (jelenleg hetedosztály) évek óta együtt terelő baráti társaság tagjainak többsége már utánpótláskorúként összekovácsolódott, és az egymás, valamint a sportág iránti tiszteletük a harmadik ikszen túl is töretlen. Ebben meghatározó szerepe van a sokak által Faternak szólított trénernek, Legéndi Györgynek is, akit a fiúk évről évre képesek megfűzni, hogy vállalja az edzői szerepkört. Ő meg Hanzl Józseffel teszi ugyanezt, aki intézőként szorgoskodik a csapat mellett.

A következő szezont elvileg a Pest megyei II. osztályban kezdhetné a formáció, de valószínűtlen, hogy élnek ezzel a lehetőséggel. Ha úgy alakul, az indulás jogát átadják azoknak a gödöllői fiataloknak, akik kiöregednek a megyei elitben játszó ificsapatból, és egyelőre nem számolnak velük a Gödöllői SK első számú egységénél.

Hogy a mostani, bravúros szereplés megismételhető lesz-e jövőre, ma még nem tudni. Annyi azonban biztos, hogy a meccspénzen nem fognak összeveszni a csapattagok. Merthogy, ilyen nincs. Sőt! Évek óta ők dobják össze a költségek (játékvezetői díj, pályabérlés, utazás) kifizetéséhez szükséges anyagi fedezetet.

Mivel nem egetverő összegről van szó, talán érdemes lenne elgondolkodni azon, hogyan szorítható ki néhány százezer forint az öt szakosztályt működtető Gödöllői Sport Klub költségvetéséből, aminek bevételi oldalát a helyi önkormányzat ebben az évben 6 millió forintos támogatással duzzasztja.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online