Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megújult az idősek otthona

2011-06-06 12:55:21

Délelőtt átadták az Ady sétány 56. szám alatt található Egyesített Szociális Intézmény részben megújult épületét. A közbeszerzési eljáráson nyertes, kartali székhelyű AMBRUS Acélszerkezet Gyártó és Építő Kft. szakemberei által elvégzett belső átalakításra és energetikai korszerűsítésre fókuszáló rekonstrukció közel 73 millió forintos költségéhez az Európai Regionális Fejlesztési Alap csaknem 54 millió forintos támogatást biztosított.

A gödöllői önkormányzat által fenntartott szociális otthon korszerűsítésének legfőbb célja az volt, hogy – az épület belső átalakításán, akadálymentesítésén és az eszközbeszerzésen túl – hozzájáruljon a társadalmi befogadás erősítéséhez szükséges szolgáltatások és infrastruktúra fejlesztéséhez, ami révén humanizált, személyes gondoskodást nyújtó intézményi környezet jött létre.

Az intézmény épületrészeinek megújulását követően az idős emberek 2, 3 és 4 ágyas szobákban lakhatnak, szemben a korábbi 5-6 ágyas lakrészekkel. Ezzel minden ellátott részére biztosítani tudják a törvény által minimálisan előírt 6 négyzetméter/fő életteret.

Megduplázódott a vizesblokkok száma: a három fürdőszoba helyett hat, míg a hét WC helyett tizennégy növeli az otthonban élők komfortérzetét. A terápiás (relaxációs) szoba létrehozásával megvalósíthatóvá vált a lakók komplex gondozása, aminek lényege, hogy a fizikai, egészségügyi, mentálhigiénés ellátás és foglalkozatás speciális eljárással egészíthető ki. Olyannal, ami lehetőséget nyújt a magatartási problémák kezelésére, a lakók megnyugtatására, a feszültségoldásra, a dologi világgal való kapcsolatuk „szinten” tartására és elősegítésére, valamint az érzékelés aktivizálására is.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online