Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tóth Krisztina: irány a londoni olimpia!

2011-05-17 07:54:05

Május 8-a és 15-e között a hollandiai Rotterdamban rendezték meg az 51. egyéni asztalitenisz-világbajnokságot. A jövő évi, londoni olimpiai kvótákért is zajló világeseményen a gödöllői Tóth Krisztina egyesben és – Póta Georginával az oldalán – párosban állt asztalhoz a rendkívüli erősségű mezőnyben.

Kriszta a brazil Ligia Silva 4-0-ás, illetve a svéd Matilda Ekholm 4-2-es legyőzésével egyéniben a legjobb 32-ig jutott, ahol kiélezett meccsen 4-2 arányban alulmaradt a japán Hirano Sayaka-val szemben. Párosban ugyancsak a legjobb 32 között búcsúzott a Póta, Tóth kettős, miután a tajvani Chang Ya-Chuan, Chen Szu-Yu duó elleni 4-2-es győzelem után 4-1-re kikapott a spanyol Galia Dvorak, Sara Ramirez alkotta párostól.

Bár csak júniusra várták, a nemzetközi szövetség már a világbajnokság után közzétette az aktuális ranglistát, amin Tóth Krisztina a 35. pozíciót foglalja el, de neve a 19. helyen ott szerepel a legjobb 28-ban, akik indulhatnak a jövő évi olimpián (Póta a 22., így ő is utazhat az angol fővárosba).

A 37 éves, világbajnoki bronzérmes (1995, Tiencsin – Bátorfi Csillával párosban), hétszeres Európa-bajnok klasszisnak a londoni lesz sorrendben az ötödik ötkarikás szereplése. Városunk 2008-ban megválasztott díszpolgára az 1996-os atlantai játékok óta valamennyi (Sidney, Athén és Peking) olimpiára kijutott. Legnagyobb sikerét a 2000-es ausztráliai megmérettetésen érte el, ahol Bátorfival a 4. helyen végzett párosban.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online