Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mérgező ivóvíz az egyetemen?

2010-12-23 12:54:24

2010. december 23. A napokban látott napvilágot a Levegő Munkacsoport azon közleménye, miszerint: a gödöllői Szent István Egyetem ivóvízhálózata ismeretlen ideig az egészségügyi határértéket jelentősen meghaladó mértékű nitrátot és növényvédő szereket tartalmazott.

Tovább tetőzte a bajt, hogy az egyetem vezetése és az ÁNTSZ szakemberei állítólag közel másfél hónapon keresztül nem tartották fontosnak a fogyasztók értesítését arról, hogy a folyóvízben fejlődési zavarokat okozó, Európában már korábban betiltott atrazine található, ráadásul, az egészségügyi határértéket jelentősen felülmúló arányban.

Ettől függetlenül, az egyetemen lakók és dolgozók egy része sejthetett valamit, mivel november közepén ismeretlen tettes ellen feljelentés született, amit a kollégiumi vezetés és a hallgatói önkormányzat elöljárói írtak alá, több ezer ember veszélyeztetése miatt. Súlyosbíthatja a helyzetet, hogy a szennyezett vizet használhatta az egyetemi konyhát üzemeletető Kalória Kft. is az ételek elkészítéséhez, amiket nem csak helyben értékesítenek, hanem a városba is kiszállítnak.

Más hírportálok értesülése szerint a helyi ÁNTSZ jelentésében megállapította, hogy a szennyezés okán valóban fennállt a súlyos és tömeges egészségkárosodás veszélye. A gödöllői botrány kapcsán is felszínre került közegészségügyi hiányosságok felszámolása érdekében egyesek kormányzati intézkedéseket sürgetnek. Ez főként arra vonatkozik, hogy a korábbi években elvont anyagi források visszatáplálásával meg kell teremteni a feltételeit annak, hogy az ÁNTSZ biztonságosan láthassa el ellenőrző és hatósági feladatát.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online