Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Átadták a Művészetek Háza megújult épületét

2010-12-19 19:01:45

A november végi műszaki szemlét követően, 2010. december 19-e volt az a nap, amikor átadták a Művészetek Háza megújult épületét. Emlékezetes, hogy a Szabadság úti közművelődési intézmény részleges rekonstrukciója (a főtér és a piac-csarnok galéria átalakítása mellett) szerves részét képezte annak a programnak, amit az Európai Unió – a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács közreműködésével – összesen 936 millió forinttal támogatott.

Az előzményekhez tartozik, hogy a Művészetek Háza felújítására vonatkozó közbeszerzési kiírást tavaly decemberben fogadták el a gödöllői képviselőtestület tagjai. Akkor még az volt a cél, hogy az épület részleges, funkcióbővítő, energiatakarékos átépítése és bővítése idén szeptember végéig megvalósul. Ez év márciusában azonban az első közbeszerzési procedúra eredménytelenül zárult, mivel a beérkezett árajánlat meghaladta a rendelkezésre álló, 455 millió forintban maximalizált anyagi fedezetet.

A második, májusi fordulóban viszont már sikerült győztest hirdetni, hiszen a debreceni illetékességű HUNÉP-GÉV Művészetek Háza Gödöllő Konzorcium 413,4 millió forintos nettó összegű ajánlata elnyerte a döntéshozók tetszését. Ráadásul, mindeközben a gödöllői városvezetés arról is határozott, hogy saját forrásából további 67,5 millió forintot biztosít a színházterem légtechnikai átalakítására.

A kéthónapos csúszás nem kis feladat elé állította a kivitelezőt, aki – úgy tűnik – megbirkózott a kihívással. Igaz, nem is tehetett mást, mivel a Művészetek Háza fontos létesítménye lesz a hazánk januártól fél éven át esedékes uniós elnöksége kapcsán megrendezendő gödöllői eseményeknek: az épületben helyezik el a sajtóközpontot. Ebből az is következik, hogy az eddigi aulája helyén konferenciateremmel rendelkező intézményt a gödöllőiek csak korlátozottan vehetik majd igényben júliusig. Az előzetes számítások szerint összesen 65 olyan nap lesz a következő esztendő első hat hónapjában, amikor kizárólag az uniós elnökséggel összefüggő célokat szolgál a ház.

A napokban az is kiderült, hogy a helyi kultúra fellegvárának megújulása hamarosan tovább folytatódik. A gödöllői képviselőtestület tagjai újabb, bruttó 18,2 millió forintot kevéssel meghaladó anyagi fedezetet szánnak az emeleti hűtési-fűtési rendszer működőképességét biztosító munkálatok elvégeztetésére, valamint az kupola 1.200 négyzetméteres felületének állagvédelmét és méltó városképi megjelenését elősegítő lefestésére. A kiegészítő építési beruházásokról szóló közbeszerzési dokumentációt december 16-i ülésén hagyta jóvá a Gödöllőt irányító grémium.

Ezen felül a Művészetek Házát működtető kft. – az önkormányzattól átvett pénzeszközből – csaknem 3,7 millió forintot fordíthat a büfé pult feletti párkány és üveg-zárás süllyesztett világítású kialakítására.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online