Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Atlétika: négy gödöllői sprinter utazhat a bahamai olimpiai kvalifikációs váltó-világbajnokságra

2024-04-19 18:38:05

Május első hétvégéjén az egzotikus Bahamákon rendezik meg az atléták váltó-világbajnokságát. A Nassauban, a Thomas Robinson Stadiumban lezajló viadalon női 4x100 méteren, illetve a 4x400 méteres vegyes váltóban magyar staféták is rajthoz állnak.  Versenyszámonként (4x100 méter és 4x400 méter női és férfi, valamint 4x400 méter vegyes váltó) a legjobb 14 váltó jogot szerez a párizsi olimpián történő indulásra, ahol legfeljebb 16 váltó állhat rajthoz.

A bahamai kvalifikációs váltó-világbajnokságon számonként 32 kvartett indulhat. Az első napon összesen 20 futamot rendeznek (versenyszámonként négyet), és minden futamból az első két helyezett olimpiai kvótát szerez (40 váltó). A második napon további 30 váltó jut indulási joghoz a 15 vigaszági futam első két helyezettjeként. A világbajnokság május 5-i döntőjébe az első napi futamok legjobb két-két váltója jut be.

A geac.hu oldalon megjelent egy örömhír, miszerint: a magyar váltók tagjai között a MATE-Gödöllői EAC sprinterei is fellelhetők. Sulyán Alexa a 4x100 méteres váltó (május 5., vasárnap 0:45 óra), Mátó Sára, Enyingi Patrik és Steigerwald Ernő pedig a mix váltó tagjaként léphet rekortánra a Bahamákon (május 4., szombat 24 óra). Körmendy Katalin és Kovács Zoltán tanítványai a hazai és a ciprusi edzőtáborban lezajlott szintfelmérők alapján érdemelték ki a váltótagságot.

A francia fővárosban 1.810 atléta (905 hölgy és 905 férfi) vehet részt az ötkarikás játékokon, akik augusztus 1. és 11. között versenyzenek az érmekért.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online