Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hogyan tárolja a dohányt, hogy az friss maradjon?

2023-12-09 10:13:08

A dohány, mint minden természetes termék, eltarthatósági idővel rendelkezik, bontatlan csomagolásban körülbelül 2 évig marad friss ez természetesen csomagolás függő, azonban mivel Ön dohányzásra vásárolja, így biztosan nem marad sértetlen.

Amikor a termelők frissen tartó, légmentesen záródó csomagolásba helyezik a dohányt, annak érése leáll, azonban amint kinyitja a tasakot, a szárítási folyamat újraindul. Mindenki más ütemben szívja el a tasakot, így míg egyesek napok alatt elfogyasztják, másoknak tovább tart, azonban a lényeg, hogy a dohányt a lehető legjobb állapotban tartsa. Miért van szükség különféle tartódobozokra? Mikor melyiket válassza?

Hogyan előzhető meg a dohány kiszáradása?
Soha ne hagyja a dohányt kiszáradni, azzal ugyanis csökkenti a dohányzási élményt, ugyanis elveszti annak aromáját. Legyen felkészült, szerezzen be a pipadohány tárolására pipadohánytartó dobozt, illetve a a szivarok tárolásához megfelelő humidort a Humidorshop.hu-ról!

Különböző módszerek léteznek a dohány frissen tartására, hogy Ön melyiket választja, az egyéni preferencia kérdése, bemutatjuk, mit tehet. Nem a dohányt, hanem az azt körülvevő levegő nedvességtartalmát kell növelni a dohány kiszáradásának megakadályozása érdekében. Szivarok esetében a párásítóval ellátott humidorok biztosítanak megfelelő védelmet és páratartalmat a szivarok számára. A pipadohányt pedig dohánytartó dobozban helyezheti el az optimális tárolás érdekében.

Szorult helyzetben, rövid ideig történő tárolásra, ha nincs más, egy tökéletesen záródó műanyag edény vagy üveg is jó lehet. Amennyiben nem biztos a légmentes zárásban, tegyen fóliát egy halom dohány tetejére, majd nedvesítsen meg egy papírtörlőt - de egy darab szivacs is megteszi ezeket a módszereket csak végszükség esetére javasoljuk mert ezzel akár károsíthatjuk is a kedvencs szivarunkat -, és helyezze a tetejére. Ne hagyja kiszáradni!


Elegáns és tökéletes megoldás, a pipadohánytartó doboz
Különféle anyagokból készülhet pipadohánytartó doboz, gyakori megoldás a kerámia, de ízlése szerint vásárolhat fából és műanyagból készült darabot is, ha meg akarja őrizni az aromás pipadohány ízét és kiváló füstölési tulajdonságait.

Bármelyik típusú dobozt is választja, annak légmentesen kell zárnia, ezért ezt ellenőrizze, mielőtt beletölti a dohányt.

Amennyiben kiszáradt, a dohányt vissza lehet hozni az életbe. Óvatosan finom vízpermettel is lefújhatja, de a legjobb, ha mázatlan kerámia dohánynedvesítő követ alkalmaz.

Szivartároló dobozok
A szivarok optimális hőmérsékleten és páratartalmon történő tárolására a különféle anyagokból spanyol cédrusfa belsővel - esetleg hondurasi mahagóniból vagy amerikai vörös cédrusból - készült humidorok szolgálnak. A spanyol cédrusfa szerkezeténél fogva természetes páratartalom-szabályozó tulajdonsággal rendelkezik, továbbá hozzájárul a szivarok érési folyamatához, illetve távol tartja a dohánybogarakat.

A humidorokban párásító rendszer gondoskodik az ideális 68-72%-os nedvességtartalom biztosításáról.

A tökéletes dohányzási élmény érdekében ne hagyja kiszáradni a dohányt, tárolja megfelelően! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online