Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kapcsoló és dugalj kisokos: amit az eszközök sajátosságairól tudni érdemes

2023-12-06 11:29:32

Mindenkivel előfordult már, hogy olyan kapcsolókat és dugaljakat kellett használnia, amik már a szétesés határán táncoltak. Talán ezért sem kellene annyira részletezni, hogy miért fontos a villamossági eszközök minősége.

Azonban, ahogy látszik is, a legtöbben nem fektetnek kellő hangsúlyt erre, ami így sok bosszúságot tud okozni. A nélkülözhetetlen kellékek kiválasztása és beszerelése igen fontos szempont, hogy azokat hosszú ideig képesek legyünk rendeltetésszerűen használni.

Az alábbi cikkünkben eláruljuk, hogy milyen egy jó kapcsoló vagy dugalj. Kitérünk arra is, hogyan használhatjuk fel ezeket az otthonunkban.

A villamossági berendezések alkalmazása
Az Elektrikstore.hu kínálatában található kapcsolók és dugaljak lehetővé teszik számunkra, hogy az elektromosságot igénylő készülékeket bármikor használni tudjuk. Nincs olyan lakás, ahol ezekre ne lenne szükség, hiszen kivétel nélkül, minden helyiségben helyett kell, hogy kapjanak. A konyhában a főzéshez, a fürdőszobában a tisztálkodáshoz és mosáshoz, a hálószobában a lámpák használatához, a nappaliban a televízió nézéséhez, és így tovább.

A kapcsolók és dugaljak rendeltetésszerű használata, valamint a megbízható működtetése fontos szempont, ha a cél a hosszú élettartam. Egy esetlegesen hibás vagy ismeretlen márkás termék akár tüzet is okozhat, ebből látszik, hogy mennyire nem mindegy, hogy milyen típus kerül beszerelésre.

A kapcsolók és dugaljak legfőbb típusai
Az alábbi bekezdésben az eszközök fajtáiról lesz szó, mint például a falon kívüli vagy a falba süllyesztett kivitelekről. Az utóbbiak sokkal esztétikusabb látványt nyújtanak az otthonunkban, így napjainkban főképp ezek kerülnek beszerelésre. Azonban szerelvénydobozokra van szükség hozzájuk, hiszen ezekben lehet rögzíteni a kapcsolókat és a dugaljakat.

A falba szerelhető változatok tehát nemcsak szebbek, hanem biztonságosabbak, működtetésük zökkenőmentesebb, amivel az otthonunk védelméről is gondoskodhatunk.

A kapcsolók és dugaljak minden esetben IP védelemmel vannak ellátva. Ez utal a környezeti hatásokkal szembeni védettség mértékére. A lakáson belül a víz és a nedvesség az a tényező, ami ellen nem árt a megfelelő védelemmel ellátott terméket alkalmazni.


Mire figyeljünk a csere során?
Amennyiben úgy gondoljuk, hogy ideje a régebbi eszközöket lecserélni, abban az esetben igyekezzünk megtalálni a legmodernebb alternatívát. A cserét 5-10 évente érdemes megtenni, aminek oka, hogy a régebbi modellek mechanikai szempontból már elavulttá válnak. Azóta megannyi új és sokkal biztonságosabb kapcsoló és dugalj került a kínálatba.

Ami a méreteket illeti, mindenképpen vegyük figyelembe a magasságot. Amikor egy villanykapcsolóról van szó, esetleg csengőről, akkor ott a padlószint felett nagyjából 140 centiméterrel érdemes azt felszerelni. A dugaljak esetében az ideális magasság körülbelül 40 centiméter. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online