Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Elindult a gödöllői kastéllyal szemközti területen kialakított korcsolyapálya harmadik idénye

2023-12-04 11:02:17

Két évvel ezelőtt a gödöllői önkormányzat sikeresen pályázott az Aktív Magyarország Program keretében meghirdetett műjégpálya-vásárlásra. A 25 millió forintos állami támogatással megvalósult alsópark széli beruházás összköltsége – a járulékos infrastrukturális kiadásokkal (víz- és áramhálózat kiépítése, öltözők, jegypénztár telepítése) együtt – mintegy 61,7 millió forintra rúgott, vagyis: a gödöllőiek pénzéből 36,7 millió forintot áldoztak erre a célra.

A dotáció igénybevételének feltételeként azt szabták, hogy a legalább 15 méter széles és 30 méter hosszú, 450 négyzetméter alapterületű, nem fedett pályát 5 évig működtetni kell, szezononként minimum 90 napig. Túlmenően, az üzemeltetőnek a nevelési-oktatási intézmények számára ingyenes használatot kell biztosítania a szorgalmi időszak nevelési-oktatási idejében.

A város idei, február elején elfogadott költségvetésében – a sportfeladatokra szánt 38 millió forintos keretből – 21 millió forintot irányoztak elő a jövő év második hónapjának végéig biztosan nyitva tartó alsóparki műjégpálya üzemeltetésére. Ezt az összeget novemberben 5 millió forintos, dologi kiadásokra fordítható közpénz-támogatással megfejelték, ezáltal megteremtették a lehetőségét annak, hogy a tömegsport jellegű létesítmény a rezsiköltségek növekedésében rejlő bizonytalanságok ellenére is működtethető legyen.

A korcsolyapálya december 3-án megnyílt. Tanítási napokon 8 és 15 óra között a szervezett tanulócsoportok ingyenesen használhatják. Időpontfoglalás ezen az email-címen lehetséges. Délután 3 órától 21 óráig, illetőleg hétvégén 8 és 21 óra között 1.400 forint a belépőjegy ára, a gödöllői felnőtt lakosok és a diákok azonban ennek az összegnek a feléért, 700 forintért léphetnek jégre. Korcsolyát 1.400 forintért lehet kölcsönözni, míg az élezés 1.500 forintos kiadást jelent.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online