Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A gödöllői Sulyán Cukrászdában készült az év legjobb Gyerekek kedvence szaloncukor

2023-11-30 18:13:06

Civil kezdeményezésként ebben az esztendőben, sorrendben 4. alkalommal rendezték meg Az Év Szaloncukra versenyt. A megmérettetésre igyekeztek az összes hazai kicsi és nagy gyártót meghívni. A gyártók szabadon dönthettek az ingyenes versenyen való részvételről, illetve, hogy nevezés esetén hányféle szaloncukrot indítanak el a versenyben.

Az Év Szaloncukra díj mellett, idén számos új kategóriában versenyezhettek a gyártók, a kategóriák összeállításában a Magyar Édességgyártók Szövetsége nyújtott segítséget. Az elmúlt években nagy sikert aratott „ízek versenye” sikerén felbuzdulva, idén ismét új ízeknek lett egyéni versenykategóriája, de az íz kategóriákban ízenként csak egy győztest hirdettek ki.

Ebben az esztendőben először szakmai kategóriát is létrehoztak, ahova gyártók egyenként öt-öt termékkel nevezhettek. A szakavatott személyekből álló zsűri szakmai szempontokat és a szaloncukor formai elvárásait egyaránt figyelembe vette a döntéskor. A zsűrizésben – a meghívott zsűritagokon kívül – a Szeretem a csokit TikTok-csatorna videós párosa, a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége és a Nagycsaládosok Kispesti Egyesületének tagjai és vezetői is segítségére voltak a csapatnak, illetve a kóstolok közé az Év Szaloncukra Facebook-oldalának követői közül többen is bekerülhettek. .

A mester zsűri mellett, a gyerekek is külön fókuszba kerültek a Gyerekek kedvence kategóriával, amiben csak gyerekek kóstolták a gyártók által külön nekik szánt szaloncukrokat.

Az Év Szaloncukra verseny győzteseit 2023-ban 196 szaloncukor közül választották ki. A verseny 11 kategóriájának a zsűrizésben több mint 300 kóstoló segített.  A kóstolásokra több mint 8.000 szem szaloncukrot osztottak ki zsűrizésre, hogy a megtalálják a 17 győztest, akik táborát két kategóriában a gödöllői Sulyán Cukrászda is erősítette, ugyanis:


• Az Év Cukormentes Szaloncukra kategória harmadik helyén a városunkban 1994 óta működő Sulyán Cukrászda aszalt gyümölcsös édesítőszeres szaloncukor verziója végzett.
• A Gyerekek kedvence kategóriában a Sulyán Cukrászda által készített robbanó cukros rágógumi ízű fehér csokoládé trüffel szaloncukor kék spirulinával érdemelte ki a legjobbnak járó elismerést. Forrás: azevszaloncukra.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online