Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Egy adalék, melynek használata ma már elengedhetetlen a dízelmotorokhoz

2023-11-27 10:22:42

Vannak olyan adalékok, amelyek egyszerűen nem maradhatnak ki a járművekből. Ezek közé tartozik az AdBlue is, amiről már valószínűleg mindenki hallott, de hogy pontosan miért is van rá szükség, az már egy teljesen más kérdés. A beszerzése ma már egyszerűen megoldható, valamint a használata is gyerekjáték.

Miért olyan fontos az AdBlue adalék?
Ha megnézzük a Hungarolube segédanyagok kínálatát, akkor láthatjuk, hogy AdBlue-t – más adalékokkal, például szélvédőmosó folyadékkal, alvázvédő sprayvel, fékolajjal együtt – már nagy kiszerelésben is be tudunk szerezni. Ez egy igazán gazdaságos választás, mivel hosszú távon gondoskodhatunk a felmerülő igényekről.

Hol van szükség az adalékra? Például: dízel személygépkocsik, haszongépjárművek, buszok esetében elengedhetetlen a használata. Már csak azért is, mert az Európai Unióban kifejezetten szigorú szabályozások léptek életbe az elmúlt években, amelyek a járművek károsanyag-kibocsátását hivatottak korlátozni, mérsékelni.

Az AdBlue adalék segítségével lehet csökkenteni ennek mértékét. Jó hír, hogy többféle kiszerelésben is elérhető. Fontos azonban azt is megemlíteni, hogy nem minden járműben lehet és kell használni. Kizárólag az SCR üzemű modellekben lehet alkalmazni az adalékanyagot.

Mit jelent az SCR technológia? Ez a szelektív redukciós elv kifejezést takarja, ami optimális égést biztosít a motorban a kipufogógázok utókezelése által. Minimálisra lehet csökkenteni a NOX kibocsátást.

Hogyan képes segíteni az AdBlue adalék? Tulajdonképpen nem áll másból, mint a karbamid vizes oldatából. Ha ezt befecskendezzük, akkor olyan reakció jön létre, amely során a nitrogén-oxidok átalakulnak nitrogénre és vízre. Az eredmény pedig nem más, mint a károsanyag-kibocsátás csökkentése.

Mindent a környezetvédelem érdekében!
Az AdBlue elsődleges célja és pozitív hatása az, hogy védi a környezetet a kipufogógáz utódolgozása által. Továbbá azt is érdemes kiemelni, hogy az emberre sincs káros hatással. Nem mérgező, nem gyúlékony és robbanni sem képes. Az AdBlue adalék a járműre sem veszélyes. Ez azért lehetséges, mert minden egyes gyártó megköveteli az adalék tisztaságát.

Fontos, hogy annak ellenére, hogy adalékanyagról beszélünk, nem szabad összekeverni az üzemanyaggal. Mindig az erre szolgáló tartályba kell betölteni, hogy megfelelően működjön és fejtse ki hatását.


További pozitív hatása is van
A környezetvédelem mellett képes optimalizálni a motor teljesítményét, sőt még növeli is azt, valamint a fogyasztást is csökkenti. Fontos az, hogy ne várjuk meg, amíg a tartály kiürül. Ezért is ajánlott a nagyobb kiszerelést választani a vásárlás során, hogy mindig legyen otthon tartalék, amivel pótolhatjuk a felhasznált mennyiséget. Elérhető 5 literes, 10 literes és 20 literes változat is. A vásárlás ma már egyszerűen, otthonról is megoldható, percek alatt leadhatjuk a rendelést. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online