Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Vécsey László: Gémesinek minden fáj, ami a magyar embereknek jó…

2023-11-18 10:28:52

Sajtóértesülések szerint Gémesi György, mint a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke levelet írt Pintér Sándor belügyminiszternek, kérvén: hívja össze az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsát, mert a minimálbér-emelés miatt az önkormányzatok gazdálkodása nehéz helyzetbe kerül.
A levélben a gödöllői polgármester elismeri, hogy a MÖSZ tagjai támogatják a minimálbér és a garantált bérminimum emelését, de azt nehezményezik, hogy a döntést nem előzte meg párbeszéd. Indokként említik, hogy a 2024-es központi költségvetésről szóló, július elején elfogadott törvényben – ami meghatározza az önkormányzatokat illető támogatásokat – nincs fedezet arra, hogy az önkormányzatok az így megnövekedett bérköltségeit ki tudják gazdálkodni.

Amint az nemrégiben napvilágot látott, a legkisebb keresetek már 2023 decemberében emelkedhetnek: decembertől a minimálbér 15 százalékkal, 266.800 forintra, a garantált bérminimum pedig 10 százalékkal 326.000 forintra növekedhet.

Hogy a kormányzati döntés mennyiben befolyásolja majd a jövő évi gödöllői költségvetést, egyelőre nehéz pontosan megmondani. Annyi azonban megállapítható, hogy városunk büdzséje az elmúlt években több olyan, előre nem tervezett tételt is kénytelen volt „kigazdálkodni”, ami nem érintette kedvezően a helyi közkassza kiadási oldalát. Gondoljunk csak – például – az elvesztett szállodaperrel összefüggő fizetési kötelezettségre, vagy az immár nyolc és fél éve húzódó városháza-projekttel kapcsolatos költekezésekre.

Gémesi György levelével kapcsolatosan kikértük Vécsey László véleményét is. A gödöllői központú választókerület országgyűlési képviselője ezzel a mondattal reagált:
- Gémesinek minden fáj, ami a magyar embereknek jó, a rezsicsökkentéstől a béremelésekig.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online