Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Két gödöllői áruházban segíthetjük a nélkülözőket karácsony előtt

2023-11-16 08:48:58

November 17-e és 19-e (péntektől vasárnapig) zajlik le az év legnagyobb élelmiszergyűjtő akciója a Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervezésében. Az ország 153 településén 356 áruházban összesen 6.500 önkéntes gyűjti majd a felajánlásokat. Az Élelmiszerbank illetékesei mindenkit arra kérnek, hogy amikor valaki vásárol, a nélkülözők számára is tegyen egy tetszőleges tartós élelmiszert a kosarába, amit a fizetés után a kasszák melletti gyűjtőpontokon adhat le.

A gyűjtést négy kiskereskedelmi lánc, a Tesco, az ALDI, az Auchan és a METRO áruházaiban, országszerte 356 helyszínen szervezik meg. Az adományokat az Élelmiszerbank zöld mellényt viselő önkénteseinél lehet leadni, a kasszák közelében kijelölt gyűjtőpontokon. A felajánlásokat pénteken 15 és 20 óra között, szombaton 8 és 19 óra között óráig, vasárnap pedig 8 és 18 óra között fogadják.

A fenti napokon Gödöllőn két helyszínen lehet adományokat leadni:
• ALDI áruház (Bossányi Krisztina utca 4.)
• TESCO áruház (Thegze Lajos utca 2.)

A vásárlók az adományaikkal közvetlenül a környezetükben élő nehézsorsú embereket segíthetik. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület „etikus adománygyűjtő szervezet” minősítéssel rendelkezik, így a felajánlók biztosak lehetnek benne, hogy a segítségük tényleg azokhoz kerül, akiknek a leginkább szükségük van rá. Az összegyűjtött élelmiszereket az Élelmiszerbank az egyes áruházak környéken működő karitatív szervezetek közreműködésével juttatja el a nélkülözőkhöz az ünnepeket megelőző időszakban, illetve a leghidegebb januári hetekben. A rászorulók számára a készétel konzervek, a rizs, a tészta és a hozzájuk passzoló szószok, a liszt, a bébiétel, az étolaj, a tartós tej és az édességek jelentik a legnagyobb segítséget, illetve bármilyen hűtést nem igénylő élelmiszer.

Aki a hétvége során nem tud személyesen ellátogatni egyik áruházba sem, de szívesen segítené a gyűjtést, annak a Tesco Otthonról szolgáltatása kínál lehetőséget a jótékonykodásra. Honlapjukon néhány kattintással lehet 1.000 és 5.000 forint közötti adománycsomagokat vásárolni a nélkülöző családok részére.
Az Élelmiszerbank munkatársai bíznak benne, hogy a háromnapos összefogás nyomán jelentős mennyiségű adománnyal tudják enyhíteni az élelmezési problémákat és szebbé tenni a nehézsorsú – akár gödöllői – emberek ünnepét.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online