Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Csuklós vagy felkaros vérnyomásmérő? Hogyan válasszunk?

2023-11-15 09:39:33

Manapság széles választék áll rendelkezésünkre, ha diagnosztikai eszközök beszerzése a célunk, nincs ez másképp a vérnyomásmérők esetében sem. Elérhetők csuklós és felkaros típusok egyaránt. Hogyan érdemes választani?

Megbízható eszközök egészségünk szolgálatában
A vérnyomásproblémákkal küzdők számára mondhatni kötelező egy precíz, könnyen használható vérnyomásmérő készülék beszerzése, azonban az igazság az, hogy minden háztartásban szükség lenne egy hasznos mérőműszerre, hiszen a vérnyomásunk rendszeres ellenőrzése legalább annyira fontos, mint a mindennapos megszokott tevékenységeink.

A Rehaker.hu vérnyomásmérői közül kiválaszthatjuk a leginkább megfelelőt. A kardiológusok egyértelműen a felkaros mérőket részesítik előnyben, hiszen az orvosi gyakorlatban is ezek a típusok terjedtek el, leginkább a pontosságuk miatt. Ellenben egy csuklós változatnál nagyobb eltérések észlelhetők, s ezen értékek különbözhetnek a felkaros által mértektől. Előnye azonban, hogy kisebb helyen tárolható, egyszerűbb a szállítása, és akik kellemetlennek érzik a mandzsetta szorítását, számukra megfelelőbb választás lehet.

Amennyiben pontosabb eredményekre vágyunk, illetve a szakorvos kifejezetten elrendelte, akkor érdemesebb a felkaros típust választani.

Persze, ez annak is a függvénye, hogy milyen célból használnánk, ha egy jobb, pontosabb terápia beállítása a cél, akkor nagy segítség a kezelőorvos számára, ha a legreálisabb vérnyomásértékeket szolgáltatjuk, így lehetősége nyílik módosítani a terápián, amennyiben szükséges.

Napjainkban könnyen megoldható a nagyobb méretű mandzsetta beszerzése is, az XXL-es változatoké, ha a szokványos nem lenne megfelelő. Választhatunk nagy kijelzővel rendelkező készüléket, ami segítség a gyengébben látók számára is.

Mire ügyeljünk a választás során?
Ha tehetjük, hagyatkozzunk orvosunk ajánlására, és aszerint válasszunk mérőeszközt. Ügyeljünk a mandzsetta körméretére!

Amennyiben saját döntésünk okán keresünk egy praktikus diagnosztikai eszközt, preventív célzattal, időszakos ellenőrzésre, egyéni igényeinket is vegyük számításba. Gondoljuk át, hogy kompaktabb, kisebb, egyszerűbben szállítható készülék lenne ideális számunkra vagy inkább az a fontosabb, hogy pontosabb eredményeket kapjunk.

Szerencsére, mindkét típus felhasználóbarát, nagyon könnyen használható, lehetőségünk van az eltárolt mérések átmentésére is. Egyes eszközök a szívritmuszavart is jelzik, ez sem utolsó szempont, főleg, ha előfordult már korábban hasonló probléma.


A helyes mérés körülményei
Lehetőleg nyugalmi állapotban végezzük el a mérést, ne közvetlenül evés, ivás, illetve edzés után. Figyeljünk a helyes testtartásra, megtámasztott derékkal, egyenes háttal történjen, egyenletes légzés mellett.

A vérnyomásmérés segítségével olyan problémák is felderíthetők, amelyek később sokkal súlyosabb rendellenességeket okoznának, emiatt nagyon ajánlott mindenkinek, panaszok hiányában is. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online