Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Életre hívták a Helyi Választási Bizottságot Gödöllőn

2023-11-15 11:13:17

Dr. Kiss Árpád jegyző, a Helyi Választási Iroda (HVI) vezetője október 20-án javaslatot tett a Helyi Választási Bizottság (HVB) személyi összetételére, amihez a 2024. június 9-ére – az európai parlamenti választással egyidejűleg – kiírt helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választására vonatkozó törvény rendelkezései szolgáltatták a jogalapot.

A gödöllői képviselőtestület jóváhagyta az indítványt, ezáltal a választott tagok dr. Szőke Pál, dr. Kovács László és Varga András, a póttagok pedig Gubáné Csánki Ágnes és Vass András lettek. A tagok maguk közül választottak elnököt, ami az eskütétel után megtörtént: Szőke Pál irányíthatja a bizottság munkáját, aki korábban már több választás alkalmával is betöltötte ezt a tisztséget.

A Helyi Választási Bizottság választott tagjai és póttagjai nyilatkozatban közölték, hogy elfogadják a jelölést és velük szemben összeférhetetlenségi kizáró ok nem áll fenn. A bizottság a választáson induló jelölőszervezetek delegáltjaival egészül majd ki.

Adalékként szolgál, hogy a gödöllői választási bizottság megválasztott tagjai közül ketten, dr. Szőke Pál 2006-ban, míg Varga András 2006-ban és 2010-ben a Gémesi Györgyöt – 2024-ben is – jelölő szervezet, a Gödöllői Lokálpatrióta Klub színeiben indult a helyhatósági választáson településünkön.

Kapcsolódó cikkek:
Nem tervez polgármester-jelöltet indítani a DK Gödöllőn, Gémesit támogatják
Így készül a Momentum és a Mi Hazánk Mozgalom az önkormányzati választás gödöllői vetélkedésére


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online