Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hogyan válasszunk szőnyeget a kicsi szobájába?

2023-11-13 18:28:30

Amikor a baba- vagy gyerekszoba berendezésére kerül sor, az egyik legfontosabb kérdés a bútorok mellett a megfelelő szőnyeg kiválasztása. Legyen egyszínű, mintás, élénkebb árnyalatokkal? Kellően puha, de mégis könnyen takarítható? Ezernyi kérdés merülhet fel, az alábbiakban ehhez nyújtunk segítséget.

Az ideális gyerekszőnyeg ismérvei
A Berry Baby kínálatában gyerekszőnyegek is elérhetők, melyek legfőbb előnye, hogy nemcsak mutatósak, dekoratívak, hanem a kicsik igényeire szabottak. Nem okoznak allergiás reakciót, egyszerűen tisztíthatók, közkedvelt mesefigurákkal tarkítottak. Jól tudjuk, hogy a gyermekek szeretnek a földön játszani, ha pedig a népszerű figurák is társaik lehetnek a vidám pillanatokban, úgy még nagyobb lehet az öröm.

Az ideális szőnyeg megfelelő alapanyagból készül, illetve az alsó részén csúszásgátló gumiréteg gondoskodik a biztonságról. Egy csúszkáló szőnyeg balesetveszélyes, tehát erre kiemelten ügyelnünk kell a választás során. Az említett webshopban a 100%-ban poliamid alapanyagú termékeket alul gumiborítással látták el. További előnyük, hogy 40 fokon moshatók, így lényegesen egyszerűbb a tisztításuk is. Ebből következik, hogy ezek a típusok kellően strapabíróak is. Nem okoz gondot, ha intenzív igénybevétel éri őket, például gyakori mosás, sok-sok játék.

Milyen szőnyeget szeretnek a gyerekek?
Számukra is éppúgy fontos a kényelem, mint nekünk felnőtteknek, tehát egyértelműen a kellemesen puha típusokat részesítik előnyben. Ugyanakkor minél színesebbek és látványosabbak, annál lelkesebben fogadják.

Külön pluszpont, ha kedvenc mesefigurájuk is megjelenik a választott darabon. Ez nem is meglepő, hiszen a vizuális képességük fejlődése szempontjából is előnyös, ha feltűnő, nagyobb minták tarkítják a szőnyeget, de ugyanígy az élénk színek is könnyen elvarázsolják őket.

Összefoglalva tehát: minél puhább, vidámabb, élénkebb, annál nagyobb öröm számukra a szőnyegen történő játék.


Milyen szempontok lényegesek szülői oldalról nézve?
Nem árt, ha zajcsökkentő funkcióval ellátott a gyerekszőnyeg, így megteszünk egy lépést annak érdekében, hogy kevésbé legyen zavaró az örömteli bolondozás a szomszédoknak.

Szintén alapvető elvárás, hogy ne okozzon allergiás reakciókat, tehát a biztonságos alapanyagból készült típus a legmegfelelőbb. Egyszerűen lehessen tisztítani, ne kelljen megküzdeni egy-egy lehullott morzsa eltávolításával, eszerint a rövidebb szőrű szőnyegek optimálisabbak, illetve azok, amelyek kiporszívózása könnyedén megoldható.

A legtöbb szülő szeret hosszabb távra tervezni, vagyis a strapabíró változatok sokkal előnyösebbek a gyerekszobába.

Ne feledkezzünk meg a tökéletes összhangról sem, a meglévő bútorok, berendezések színéhez, típusához illeszkedőt érdemes választani. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online