Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A gödöllői rendőrök felderítő munkája előzte meg a rajtaütést

2023-10-12 16:29:16

A gödöllői rendőrök előkészítő és felderítő munkája után a Pest vármegyei nyomozók rajtaütöttek azon a kistarcsai férfin, aki nőket fogadott házába, lakhatásukért cserébe pedig testüket bocsájtatta áruba. Fiát arra használta, hogy kristályt porciózzon és értékesítsen – olvasható a police.hu oldalon.

A Gödöllői Rendőrkapitányság állományához tartozó helyi körzeti megbízottak szereztek tudomást a bűnös tevékenységekről, majd bűnügyes kollégáikkal megosztották az információkat. Saját csatornáikon, módszereikkel egyre-másra gyűjtötték az alapinformációt alátámasztó bizonyítékokat. Egy ponton aztán bevonták a vármegyei nyomozókat, tekintve, hogy a felmerült emberkereskedelem és kényszermunka az ő hatáskörükbe tartozik.

A háttérben folytatott több hetes felderítési folyamatot október 7-én, az esti órákban realizálták: a kistarcsai házat és környékét pillanatok alatt lepték el civil- és egyenruhás rendőrök. Apát és fiát elfogták, ruhájukban további bizonyító erejű, alufóliába csomagolt fehér poros pakkok lapultak, ahogyan a ház átkutatása is hasonló eredményt hozott. A kristály néven ismert szer a gyorsteszt szerint N-ethylbuphedrone tartalmú, ami új pszichoaktív anyagnak minősül.

Az állandó jövedelemmel, bejelentett munkahellyel nem rendelkező, otthonát többedmagával megosztó F. Márton kihallgatásán nem tett vallomást, a gyanúsítás ellen panasszal élt, amit kiegészített azzal a mondattal, hogy „a cselekményeket nem követtem el”.

Ezzel ellentétben a nyomozás adatai szerint F. Márton fiatal, otthontalan, prostituáltként dolgozó lányokat fogadott be házába, ám cselekedetét nem a jószándék, hanem a pénzkereseti lehetőség motiválta. A lányoknak kuncsaftokat szerzett, a pénzt pedig elvette tőlük. Elrejteni sem tudták előle, mert ha ezt érezte, levetkőztette őket, és így bizonyosodott meg róla. A kisemmizett lányok drogot kaptak „fizetségül”, a háziúr szabálya pedig világos és egyenes volt: aki nem hoz pénzt a konyhára, annak fel is út, le is út! Hiába nem volt hova mennie, aki nem csinált pénzt, egyszerűen kidobta.
A lányok dolgoztatása mellett kiegészítő jövedelemforrásként árulta a kristályt. Az adagolt, csomagolt szert aztán fiával közösen adták el.

F. Mártont és fiát bilincsben vitték kihallgatásra. A 47 éves, azóta letartóztatott férfi ellen a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai emberkereskedelem és kényszermunka, valamint új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja, míg szabadlábon védekező, 20 éves fia ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatják le a további eljárást.



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online