Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Útmutató egy műszaki vezetői önéletrajz megírásához

2023-09-26 18:41:58

A műszaki vezető rendkívül fontos szerepet tölt be a gyárban. Ő az a szakember ugyanis, aki – ha szükséges – azonnal kijavítja a hibákat, illetve megtervezi és megvalósítja a gyártóberendezése, illetve az ellátó rendszerek teljes körű karbantartását. Így biztosítja a vállalat termelő és funkcionális egységeinek zavartalan és költséghatékony működését.

Mit kell tudni a keresetről?
Ennek a pozíciónak az átlagfizetése országos szinten bruttó félmillió forint körül mozog, de ehhez az összeghez még számtalan extra juttatás is hozzáadódik. Azoknál a gyáraknál például, amelyek külterületen találhatók, a munkáltatók ingyenes, céges busszal való közlekedést is kínálnak.

Emellett pedig még átlagosan havi 30 ezer forintos cafeteria-elemekkel is számolni. Tehát anyagi szempontból a Mohácsállás felületén megjelent műszaki (karbantartási) vezető álláslehetőség Mohácson igazán ígéretesnek bizonyul. De, egyébként az állásportálokon több száz elérhető hasonló állás vár minket, amelyek betöltéséhez elegendő az elektronikai vagy műszaki középfokú végzettség.

Hogyan írjunk megfelelő önéletrajzot?
Hiába teljesítünk minden elvárást a hirdetésben, ha ezt nem tudjuk megfelelően megmutatni a HR-es számára, akkor a pályázatunk nagy valószínűséggel nem lesz sikeres. Ezért is kell kiemelt figyelmet fordítanunk az önéletrajz megírására, amely során fontos szem előtt tartani, hogy átlátható, könnyen olvasható, de mégis részletes legyen.

Ez lehet, hogy elsőre kissé bonyolultnak hangzik, de nem az. A megvalósításához csupán a megfelelő elrendezés megválasztására, a pozíció szempontjából releváns információk megadására és az egyes eredményeink számszerűsítve történő reprezentálására van szükség.

Ha pályakezdők vagyunk, akkor érdemes a funkcionális önéletrajz formátumnál maradnunk, amely a készségekre és képességekre helyezi a hangsúlyt, vagyis a munkatapasztalat részt nyugodtan ki lehet törölni. Ellenkező esetben viszont a klasszikus, fordított időrendi sorrend támogató önéletrajz típus jelenti a tökéletes választást.


Feltétlenül ügyeljünk a szakmai összefoglaló részre!
Végezetül még annyit tanácsolnánk, hogy szenteljünk kiemelt figyelmet a szakmai összegzés résznek, amely amolyan összefoglalása a karrierünknek és a képességeinknek. Fontos tehát, hogy ütősre sikerüljön, mivel ezt a néhány sort elolvasva a HR-es már tudni fogja, érdemes-e tovább olvasnia CV-t vagy sem.

Két dolog, amire mindenképpen fontos ügyelnünk a megírásánál: használjunk benne eredményeket, lehetőleg számszerűsítve, illetve az álláshirdetésben elrejtett kulcsszavakat! Az előbbi a főként a meggyőzés szempontjából fontos, mivel a HR-esek sem szeretik a semmitmondó kifejezéseket.

Az utóbbi pedig az egyre elterjedőben lévő ATS szoftverek miatt, amelyek ezekre a szavakra fókuszálva nézik át a beérkező önéletrajzokat, és ha nem találnak elegendőt belőlük, akkor egyből kiszelektálják. Ilyen kulcsszó lehet például a terhelhetőség, a precizitás vagy a műszaki érzék. Ha így teszünk, biztosan elnyerünk egy jó állást! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online