Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Díjakkal búcsúztatta a nyarat a Gödöllői Királyi Kastély vezetése

2023-09-12 11:27:13

Több elismerésben is részesült a Gödöllői Királyi Kastély az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából. Dr. Ujváry Tamás, a műemlék-együttest működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatója a kollektíva nevében átvehette a Polgármesteri Aranyérem Gödöllőért kitüntetést, amit az energiaválság idején a városi rendezvények befogadásában nyújtott segítségért érdemeltek ki.
A viszonylag friss alapítású plakett és díszoklevél adományozásának történetében – a Gödöllői Damjanich János Általános Iskola közössége után – a Gödöllői Királyi Kastély volt a második, elismerésre méltónak talált szervezet.

Szűk egy héttel az államalapítás ünnepét követően a vadászati kultúra terén kifejtett erőfeszítéseiért és a vadászati érdekképviselet munkájának támogatásáért a kitüntetés alapítói (az Agrárminisztérium, az Országos Magyar Vadászkamara, az Országos Magyar Vadászati Védegylet és a Nimród Vadászújság kitüntetését) a Magyar Természeti-Vadászati Örökségért Érdemkereszttel ismerték el dr. Ujváry Tamás munkáját. A díjat a Komárom-Esztergom vármegyében, a Tatabánya mellett található Csákányospusztán lezajlott Országos Vadásznapon adták át augusztus utolsó szombatján.

A díjakkal kapcsolatosan dr. Ujváry Tamás igazgató érdeklődésünkre az alábbiakat tartotta fontosnak kiemelni:
- A Polgármesteri Aranyérem Gödöllőért díjat Pásztor Szilvi kolléganőmmel a kastélyban dolgozók nevében vehettük át. A díjnak azért örülök, mert azokat a fantasztikus embereket ismerte el vele a város, akik a Gödöllői Királyi Kastélyban dolgoznak, a vendégek számára nyújtandó legszebb élményért tesznek nap, mint nap, függetlenül attól, hogy egy rendezvény, program a kastély saját szervezése, vagy csak helyszíne annak. A téli energiaválság idején a város számos programjának a kastély szolgált helyszínül, a vendégek többsége tapasztalataink alapján nem érezte, hogy kényszerből alakult így. Persze, ehhez nem csak a kastélyos kollégák kellettek, hanem a partner intézmények munkatársai is. A legtöbbet a MUZA munkatársaival dolgoztunk együtt, akik szeretettel és tisztelettel jártak hozzánk, hozzáállásukat és partnerségüket ezúton is köszönjük. A kényszerű helyzet megerősítette a kapcsolatot a kastély és a város más kulturális szolgáltatói között.


Ami a másik díjat illeti, fontos megemlíteni, hogy nem vagyok vadász, de úgy hozta az élet, hogy megismertem – ismerkedem vele most is – és megszerettem a vadászati kultúrát, annak írott és tárgyi emlékeit. Olyan évezredes egymásra épülő hagyományrendszer alkotja, amit ha valaki kicsit is megismer, tapasztalataim alapján a vadászattal kapcsolatos esetleges ellenérzései enyhülnek, vagy akár meg is szűnnek. A magyar vadászati kulturális örökség a világon az egyik legszínesebb, példaértékű a múltban és a jelenben is. Szerencsés vagyok, hogy laikusként részese lehettem, lehetek megőrzésének, bemutatásának akár Gödöllőn, akár a hatvani Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeumban, akár a Vadászati Világkiállítás előkészületei és megvalósítása során. A díj megtisztelő, de egyben furcsa érzés is, hiszen az Arany Érdemkeresztet a természeti- és vadászati örökségért számomra példaként szolgáló emberek kapták meg korábban, a díjátadón részt vett többi kitüntetett is jelentős életpályával rendelkezett, akikre én felnézek.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online