Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tegyük a lehető legkönnyebbé a termékek közötti választást a vásárlóinknak!

2023-08-13 17:43:49

Amennyiben online értékesítésben utazunk, körültekintő figyelmet kell fordítanunk arra, hogy támogassuk a termékeink közötti böngészést és eligazodást a vásárlóink számára. Ezzel nemcsak megkönnyítjük számukra a döntést, hanem szívesebben is intézik majd a beszerzéseket nálunk.

De, hogyan érdemes átgondoltan, ugyanakkor hatékonyan megvalósítani ezeket a célkitűzéseket?

Ne legyen végtelen számú termékoldal!
A GrenT Média a webshopok készítése során a meglévő hatalmas szakmai tapasztalat birtokában olyan szempontokkal képes gazdagítani a folyamatot, amelynek a végén végül egy sikeres webáruház áll. Erre laikusként első nekifutásra nem biztos, hogy teljes rálátásunk lenne.

Érdekes kérdés – például – az is, hogy hogyan különböztessük meg az egyes termékvariációkat egymástól, hogyan támogathatjuk valóban a vevőinket abban, hogy összehasonlíthassák ezeket, illetve mitől kezdve számít új árunak egy variáció?

A kevesebb néha több
Ha két termék csupán egyetlen vonásukat tekintve tér el egymástól (például más színűek), akkor biztos, hogy csupán egy áruról van szó, ezért értelmetlen is lenne külön termékoldalt készíteni nekik, szinte végtelen oldalt generálva ezzel. De, ha a különbség több, mint kettő, akkor már érdemes. A túlságosan sok oldal megnehezíti az érdeklődő dolgát, fárasztóvá teszi a vásárlást, és még az is lehet, hogy inkább a versenytársunknál fog próbálkozni, ha kedvét vesztette.

A leghasznosabb segítségnek az bizonyul, ha az adott áru változatait egyetlen helyen mutatjuk meg a vásárlóknak, és maximum a saját oldalukon részletezzük a kizárólag rá jellemzőket.

Bárminek nevezzük, a rózsa éppoly illatos. Na de megtalálnánk-e egy webáruházban?
A kategorizálás egy nagyon fontos kérdés, amelyre nem is mindig könnyű megtalálni a választ.

A címszavak egyes esetekben talán teljesen semmitmondóak a vevőink számára, akik most ismerkednének a termékpalettánkkal, így már a legelején elbizonytalaníthatjuk őket. Ha drága vagy nem közismert árukról van szó, akkor ennél precízebbeknek kell lennünk. Legyünk egyszerűek, ugyanakkor minél pontosabbak!


Legyen átlátható az oldal!
Ne essünk abba a hibába, hogy azért veszítjük el az érdeklődőt, mert szó szerint elkeveredik nálunk. Ha mindenképpen egy oldalon akarunk kapcsolódó termékeket is feltüntetni, azokat jelöljük egyértelműen, jól láthatóan. Amennyiben egy fotel több színben is elérhető, akkor ne termékvariációkként tüntessük fel, hanem a kanapénál legyenek láthatók a választható árnyalatok. A színminták bizonyulnak a legjobb megoldásnak.

A vevőink nem szeretnének túlságosan sok időt tölteni a böngészéssel, helyette felhasználóbarát felületre és átlátható, könnyen kezelhető termékkínálatra vágynak, ahol időhatékonyan találhatják meg azokat a termékeket, amelyekre vágynak. Éppen ezért egy webáruház kialakításánál is ezeket a szempontokat érdemes követni. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online