Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mi a különbség a split klíma és a mono klíma között?

2023-07-14 10:29:56

A nyár a légkondik beépítésének fő szezonja, bár, van aki korábban, már tavasszal gondol erre, és időben elkezdi az információgyűjtést és a megrendelést. Ugyanakkor az utóbbi években egy másik jelentős tendencia kezdett megfogalmazódni, mégpedig a hűtő-fűtő klímák elterjedése, amelynek több kardinális oka is volt.

Klímák fűtésre is?
A Hisense klíma webshop split klíma kínálata is mutatja, mennyire népszerűek lettek a hűtő-fűtő készülékek. Az utóbbi évek kiszámíthatatlan gazdasági helyzete minden családot és számos céget elgondolkodtatott, hogy melyik lenne az a fűtési mód, amelyik esetében nem jelentkezik az infláció olyan magasan az érkező rezsiszámlák esetében. Ugyanis szinte akármelyik létező fűtési típust nézzük, mindnek az egekbe szökött a költsége.

Érdekes módon a klímáknak olyan a működési elve, hasonlóan a hőszivattyúkéhoz, hogy azt fogod tapasztalni, hogy nem, vagy csak igen kis mértékben változik a villanyszámlád. Sőt, ha korábban elektromos árammal fűtöttél, és elkezdted fizetni a megugrott értékeket, akkor azt is érzékelheted, hogy csökkenni fog, és spórolsz vele. Természetesen, ez sok mindentől függ, a helyiség alapterületétől, a nyílászárók minőségétől, a belmagasságtól.

A split klímák
Sokaknak még most is ismeretlenül cseng ez a fogalom, pedig igen egyszerű a magyarázata, és akinek már van légkondija, valójában nagy valószínűséggel split klímát használ. A „split” kifejezés mindössze arra utal, hogy a légkondicionáló beltéri és kültéri részt is tartalmaz. Megkülönböztetünk mono-split és multi-split készülékeket. A mono-split klíma esetében egy beltéri egység, míg a multi-split változat esetében több beltéri modul kapcsolódik a kültéri egységhez.

Annak eldöntése, hogy egy háztartásban melyiket válasszuk, sok tényezőtől függ. Mindenképpen szükséges szakember segítségének, tanácsának igénybevétele, mert ő rávilágíthat olyan szempontokra, amelyekre te nem is gondolsz. Ha megvan a végleges elképzelés, akkor a Hisense klíma webshop split klíma választéka bőven ad rá módot, hogy az ingatlanban lakók minden igényét kiszolgálja berendezéseivel.


Fontos szempont a légkondicionálók vásárlásánál
Egy légkondi nem olyan, mint egy szekrény vagy egy konyhai robotgép. Igaz, hogy mindegyiket hosszú távra tervezzük, de amikor egy bútort megveszünk, nem szükséges, hogy utána kérdésekkel bombázzuk a webáruházat, és később sem várható, hogy találkozni fogunk a munkatársaikkal.

A klíma esetében fontos, hogy csak olyan webáruháztól vásároljunk, ahol létező ügyfélszolgálat van, akik email-en vagy cseten, telefonon vagy személyesen mindig elérhetők, és készségesen válaszolnak minden feltett kérdésre.

Egy másik fontos szempont az alkatrészek elérhetősége. Bármilyen árkategóriás is a készülék, amit meg szeretnél venni, javasolt vásárlás előtt utánanézni ahhoz a márkához tartozó alkatrészek árának és szállítási idejének. Ugyanis, bármilyen kecsegtető egy olcsóbb készülék, ha nem elérhetők hozzá csere alkatrészek, vagy drágán érkeznek, máris átgondolandó az adott készülék beszerzése. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online