Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Szuper egyszerű paleo desszert ötletek

2023-05-25 10:21:48

Ha te is édesszájú vagy, és már hosszú ideje keresel olyan szénhidrátcsökkentett édességet, amit akár a paleo étrendbe is könnyedén beilleszthetsz, akkor a lehető legjobb helyen jársz. A mai cikkünkben ugyanis mutatunk néhány mennyei és könnyen elkészíthető receptet.

Kezdjük a klasszikusnak számító muffinnal!
Ez az egyszerű recept igazi mentőövként szolgál azokban a szituációkban, ha gyorsan szeretnél egy mennyei desszertet összedobni. Az elkészítéséhez először is szükség lesz az Éléskamra finoman reform paleo termékei között fellelhető csokis proffin muffin lisztkeverékre, amely a magas fehérjetartalmával gondoskodik arról, hogy a teltségérzet a nap folyamán minél tovább fennmaradjon.

Továbbá készíts elő még 2 darab M-es tojást, 80 gramm édesítőszert, 80 gramm növényi joghurtot, tejszínt vagy kókuszkrémet, 120 milliliter növényi tejet és 50 gramm olvasztott kókuszzsírt! Aztán ezeket a hozzávalókat öntsd bele egy keverőtálba, és keverd el őket alaposan, hogy egy habos, krémes tésztát kapj!

Ezután pedig már csak annyi dolgod maradt, hogy a tál tartalmát szétadagold a szilikonos muffinformába, 3/4-ig töltve, és készre süsd 190 fokon, alsó-felső fokozaton körülbelül 25-27 perc alatt.

Ha valami extrábbra vágysz
Ha egy kicsivel mutatósabb desszertre vágysz, akkor a fentebb említett lisztkeverékből készíts gőzölt csokis piskótát! Szükség lesz még 1 darab tojásra, 3 evőkanál vízre és 3 dkg folyékony kókuszolajra. Miután ezeket alaposan összekeverted, mehet a tészta a kókuszolajjal kikent szuflé formába. Ezt pedig rakd a Smart Chefbe, és az egészet öntsd fel vízzel addig, amíg az el nem éri a formák felét!

Majd indítsd el a Steam Dessert programot, ami körülbelül 40 perc alatt kigőzöli a tésztát! Közben pedig készítsd el azt a csokoládémázat, amit majd rácsorgatsz! Forralj fel 1 deciliter cocomast, és ehhez keverj hozzá 5 dekagramm cukor- és tejmentes étcsokoládét! Voilá, kész is van!

Abban az esetben, ha szeretnéd még jobban feldobni az összképet, akkor díszítésként rakhatsz a tetejére citromfüvet, levendulát vagy bármilyen más ehető virágot.


Készíts csokis After Eightet a mikróban!
Bár, az After Eight eléggé megosztó az emberek körében, de mi egyszerűen odáig vagyunk érte, és nagyon örültünk annak, hogy elkészíthető paleo változatban is. Ehhez csupán annyi a teendő, hogy a fentebb említett lisztkeveréket az utasítások szerint kikeverjük, és ehhez hozzáadunk még néhány levél nagyon apróra vágott mentát.

Majd ezt öntsd bele egy bögrébe, és nyomkodj bele néhány kocka apróra tört paleo csokoládét! Ezután mehet a tészta a mikróba, ahol körülbelül 2,5 perc alatt készre sül. De ez az időtartam leginkább a mikró típusától függ.

Bármelyik receptet is választod, biztosak abban, hogy egyikben sem fogsz csalódni. Sőt, ezek a sütik olyannyira finomak, hogy azok a családtagok is imádni fogják őket, akik nem paleo életmódot folytatnak. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online