Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A legrosszabb versenylovak a profi sport történetében

2023-03-21 10:47:25

A legjobb, legnagyobb, leggazdagabb, legszebb listák már kissé unalmasak, néha nem árt egy kicsit az ellenkező szemszögből is szemlélni a dolgokat. A legrosszabb eredmények legalább olyan tanulságosak, érdekesek és viccesek tudnak lenni, mint a legjobbak. Ha téged is érdekel a lóversenyfogadás világa, akkor a https://www.xn--bnuszkd-l0af.com/loversenyfogadas-kezdoknek/ oldalon további részletes és hasznos információkat találhatsz a témáról.

Quixxal Crosset: Az első ló 100 vereséggel
A lista első szereplője, egyben minden idők leggyengébben teljesítő profi versenylova is lehetne, hiszen 11 éves karrierje alatt 103 futamon indult, és soha, egyszer sem tudott nyerni. Persze ahogy a mondás is tartja, jobb a legjobbak között utolsónak lenni, mint a legrosszabbak között elsőnek. Az 1990 és 2001 között aktív versenyló legjobb eredménye a második helyezés volt, melyet kétszer is el tudott érni. Az utolsó 3 futamán már 500 az 1-hez oddsok mellett lehetett fogadni a győzelmére.

Green Monkey: A legnagyobb pénznyelő
Az, hogy valami nem jó, még nem jelenti azt, hogy nincs, aki így is sok pénzt fizet érte. Erre szolgál ékes példaként a Green Monkey nevű angol versenyló, melyet tulajdonosa nagy reményekkel vásárolt meg, nem kevesebb, mint 5650 millió forintért. Végül azonban a ló nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így tulajdonosa mindössze 3 futam után visszavonultatta és körülbelül 1,6 millió forintért túladott rajta. Minden bizonnyal ez volt a világ egyik valaha született legrosszabb üzlete.

Zippy Chippy: A második ló 100 vereséggel
A lista első szereplőjének méltó kihívója az Ausztrál versenyló Zippy Chippy, aki maga is 100 vesztes futam után vonult vissza, lóhoz képest már szokatlanul idős korában, 21 évesen. Mentségére szolgáljon, hogy neki 8-szor sikerült másodi helyezést elérnie, valamint 12 alkalommal a harmadik helyen futott be, győzni viszont soha nem tudott. Karrierjének mélypontja mégis az volt, amikor elvesztett egy 35 méteres sprintfutást egy profi ausztrál baseball játékossal szemben. Nem túl fényes teljesítménye ellenére Zippy valóságos sztár volt, akit közönsége és lovasa egyaránt imádott.


Quakeress: A legkínosabb célba érés
A lista végére egy olyan ló is felfért, aki pályafutása alatt 2 alkalommal is győzni tudott. Sőt, a Quakeress névre hallgató angol versenylónak fénykorában 22 az 1-hez odds számai voltak, ami a lista többi szereplőjének 500 az 1-hez számaihoz viszonyítva igazi csúcsteljesítmény. Szokás mondani, hogy a csúcson kell visszavonulni, a ló tulajdonosai azonban mintha nem akarták volna ezt belátni. Quakeresst végül csak azután vonultatták vissza, hogy az utolsó 2 futamán több mint 100 hosszal a győztes ló mögött ért célba, ami a nem megbundázott profi lóversenyek világában rekordgyanús. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online