Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Sportlövészet: Európa-bajnoki negyedik helyezett lett a csapattal Mészáros Eszter

2023-03-12 18:32:36

Március 10-én a felnőttek vették át a lőállásokat a junioroktól a 10 méteres légfegyveres számok Észtország fővárosában, Tallinnban zajló olimpiai kvótaszerző (a férfiaknál és a hölgyeknél egyaránt 2-2 egyéni kvóta szerezhető a 2024-es párizsi játékokra) sportlövő Európa-bajnokságán.

Mészáros Eszter, a MATE-Gödöllői EAC versenyzője – akárcsak a tokiói olimpián elért 7. helyezés alkalmával – Péni Istvánnal (UTE) szállt harca a vegyes csapatok versengésében. A selejtező során a magyar kettős némiképp alulmúlta a várakozást, és „csak” a 11. legjobb eredményt érte el (627,1 kör). Más kérdés, hogy ez a teljesítmény mindössze 6 tized körrel maradt el az éremcsatába még bejutott svéd duóétól.

Március 11-én érkezett el a tallinni kontinensviadal legizgalmasabb és legnagyobb téttel bíró napja a légpuskások számára. Az egyéni verseny során ugyanis az első két helyezett – az érmek mellé – indulási jogot (kvóta) szerzett a 2024-ben esedékes párizsi olimpiára.
A hölgyek 76 főt számláló mezőnyében Szucsák Mátyás tanítványa, Mészáros Eszter 627,3 körig jutott, amivel a 27. helyet szerezte meg. Rajta kívül egy másik gödöllői, Lovász Dorina is fegyvert fogott. Dorina 627,9 körös (23. hely) eredménye azonban a versenybe nem számított be, ő csupán ranglistapontokért lőtt.
(Olimpiai kvótaszerzésre legközelebb a június második felében kezdődő krakkói Európa Játékokon nyílik lehetőség, addig világkupákon gyűjthetők a ranglistapontok.)


A tallinni Európa-bajnokság zárónapján a csapatversenyeket rendezték meg. A hölgyek mezőnyében a Mészáros Eszter, Dénes Eszter (UTE, balra), Bajos Gitta (komáromi Erődök Városa SE, középen) hármas rivalizált magyar színekben.
Az első selejtezőkört az előkelő 2. helyen zárták a lányok (944,5 kör), a második kvalifikációs etapot követően pedig a 4. helyen végeztek (627,1 kör), így a bronzmeccsen voltak érdekeltek. Az egyik fél 16 pontjáig tartó párharcban a lengyelek Natalia Kochanska, Julia Ewa Piotrowska (ő már rendelkezik olimpiai kvótával), Aneta Stankiewicz összetételű együttese volt a rivális. A bemutatáshoz Szucsák László mesteredzővel felsorakozott magyar csapat 8-6-nál még előnyben volt, ám az ezt követő négy sorozatban alulmaradt, így a lengyelek 14-8-ra elhúztak. Ekkor Szucsák László időt kért, ami érzékelhetően jó hangulatban telt, ám annyira nem bizonyult hatásosnak, hogy Mészáros Eszterék (képen elöl) fordítsanak. Az éremszerzés a 16-10 arányú vereség miatt ugyan elmaradt, de a 4. helyért egyáltalán nem kell szégyenkezni.


Kapcsolódó cikk: Junior Európa-bajnoki bronzérmet szerzett Ferik Csilla


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online