Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kikapcsolták az áramot a gödöllői Fenyőliget óvodában

2023-02-22 15:19:52

Hírportálunk olvasója értesítette szerkesztőségünket, hogy kikapcsolták az áramot a gödöllői, Táncsics Mihály úti óvodában. Rövid utánajárással sikerült kideríteni, hogy a hír – sajnos – igaz: délelőtt 11 óra óta nincs áramszolgáltatás a közel 150 aprótalpú nevelését végző gyermekintézményben.

Az áram nélkülözése nem csak a világítás hiányát idézi elő, hanem a fűtését is, így – amennyiben nem születik gyors megoldás – az épületek annyira kihűlhetnek, hogy ott oktatási-nevelési munka nem folyhat.

Tudni kell, hogy az önkormányzat bérli a létesítményt attól a gazdasági társaságtól, amely megvásárolta az egykori Ganz Árammérőgyár (Ganz Műszer Művek) objektumait, köztük az óvoda épületcsoportját is. Először olyan hírek kaptak szárnyra, miszerint: az áram kikapcsolásában jelentősen közrejátszott, hogy a cég tartozást halmozott fel a szolgáltatóval szemben, tette ezt úgy, hogy az önkormányzat (bérlő) minden, a részére megküldött áramszámlát kifizetett.
Kisvártatva azonban kiderült, hogy a társaság felszámolás alatt van és a felszámoló rendezte az áramszolgáltató által kibocsátott számlákat.  Ráadásul, felszámolás alatt álló cég esetében az áram kikapcsolása jogilag erősen aggályos.

A vonatkozó jogszabályok szerint az egyetemes szolgáltatásra jogosult nem lakossági felhasználó ellátásának számlafizetési késedelem miatti kikapcsolására villamos energia szolgáltatás esetében 30 napot meghaladó késedelem fennállásakor van lehetőség, amiről a felhasználót előzetesen értesíteni szükséges. Fontos megjegyezni, hogy amennyiben a kikapcsolásra sor került, a fogyasztó kérheti a szolgáltatás visszakapcsolását, a korlátozás megszűntetését, ha tartozását – immáron a visszakapcsolással együtt járó költségek megfizetésével együtt – teljes összegben megfizette a szolgáltatónak.

Értesülésünk szerint az illetékesek azon vannak, hogy mielőbb visszatérhessen az áramszolgáltatás a gödöllői Fenyőliget óvodába.
A történtek után azonban érdemes lenne elgondolkodni, hogy miként lehetne függetleníteni az intézmény áramellátását a tulajdonosi jogokat gyakorló gazdasági társaság egyéb létesítményeitől.

Frissítés!
Megbíztató forrásból származó információ szerint legkésőbb február 24-én, pénteken visszakapcsolhatják az áramot a cég tulajdonában lévő ingatlanokban.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online