Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Webshop fizetési módok: mik a lehetőségek?

2023-01-29 10:15:08

A színvonalasabb ügyfélélmény érdekében mindenképp érdemes többféle fizetési módot beállítani a webshop esetében. Ma már többféle opció áll rendelkezésre, amik tovább növelhetik a vásárlói élményt. Mindenki más internetes fizetési módot preferál, ezt érdemes figyelembe venni és ennek megfelelően többféle fizetési alternatívát rendelkezésre bocsátani az adott termék vagy szolgáltatás ellenértékének rendezésére.

Mik a lehetőségek?
Többféle online fizetési módot is beállíthat egy webshop. Többek közt azért is érdemes többféle internetes fizetési módot ajánlani a potenciális vásárlónak, mert így a számukra megfelelőt tudják kiválasztani. A neves fizetési szolgáltatók beintegrálása különösen előnyös, mert a webshop felé irányuló bizalmat is növeli. Az alábbi fizetési módokat mindenképp érdemes felajánlani a fogyasztóknak:

1. Online fizetés bankkártyával
A legnagyobb hiba, ha ez az opció hiányzik a webshopból, hiszen ez a legbiztonságosabb és legpraktikusabb fizetési mód. A webáruház és a vásárlók szempontjából is előnyös választás. A vásárlás sikerességét követően a webáruház azonnali visszajelzést kap a szolgáltatótól.
Ugyanakkor ennél a típusnál is lehet hibákat ejteni, például, ha csak egyféle kártyával lehet fizetni a webáruházban. Minél több bankkártya típussal elérhető a fizetési lehetőség, annál előnyösebb a vásárlók számára. Az ügyfélhitelesítés nagyon fontos, arra viszont ügyelni kell, hogy ne legyen túl komplikált, mert a vásárlók visszásan értékelhetik.

2. Banki átutalás
A banki átutalás, mint fizetési opció alapvető, egy webáruház fizetési lehetőségei közül sem szabadna, hogy hiányozzon. Ma már nem csak internet bank, hanem akár applikáció segítségével is megvalósítható a fizetés, kényelmesen, mindössze pár kattintással. Ami hátrány ebben az esetben, hogy a kártyatársaságok által nyújtott garanciákat ez esetben nem lehet élvezni, így a vásárló részéről nagyobb bizalomra van szükség a fizetéshez. Viszont nem kell kalkulálni az extra közvetítői költségekkel.

3. Elektronikus pénztárca
Az elektromos pénztárca közkedvelt fizetési megoldásnak számít rugalmasságából kifolyólag. A legismertebb típusa kétségkívül a PayPal. Az elektronikus pénztárca esetében a vásárlók előre feltöltött egyenleggel tudnak vásárolni. Kisebb tranzakciók esetében kifejezetten sokan alkalmazzák.
Ugyanakkor nem csupán a vásárlók szempontjából előnyös megoldás, hanem a webshopok számára is. A kártyatársasági garanciák ebben az esetben sem tudnak érvényesülni, viszont az elektronikus pénztárcás fizetések azonnal jóváírásra kerülnek.


4. Utánvétes fizetés bankkártya olvasó (POS) terminállal

Az internetes fizetési megoldások rendkívül népszerűek vitathatatlan előnyükből kifolyólag. Ugyanakkor még így sem képesek teljesen kiszorítani az utánvétes fizetés lehetőségét. A vásárlók gyakran bizalmatlanságukból kifolyólag döntenek a POS terminállal történő fizetés mellett, ugyanis lehetőségük van a csomag ellenőrzését követően kifizetni a terméket. Habár a webáruház számára ez az opció rejt magában némi kockázatot, azonban még így is megéri ezt a fizetési alternatívát is kínálni a vásárlók számára. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online