Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hasznos kiegészítők, amiknek minden kismama örülni fog

2023-01-28 08:49:11

A babavárás mindig egyszerre jár izgatottsággal, örömmel és némi aggodalommal, hogy minden kész legyen, mire a család új tagja megérkezik. Ma már a kismamákban rengeteg kérdést vet fel a hatalmas kínálat is: de, vajon, mik azok a tárgyak, kiegészítők, amikre valóban szükségük lehet? Ebben segítünk most az alábbi cikkben.

Az első hatalmas öröm vagy épp meglepődöttség után – bármennyire is nagy a boldogság – a babavárás időszakában számos kétség felmerül egy kismamában. Aki a szíve alatt hord egy új életet, nemcsak azon gondolkodik el egyre többször, hogy milyen is lesz majd családként, hanem egyre fontosabb szempont lesz számára biztonságos körülményeket teremteni a várandósság idejére és a baba érkezésére. Szerencsére, ma már számos használati tárgy, eszköz, kiegészítő adott, hogy a leendő szülők nyugodtan kezdjék meg a kilenc hónapnyi várakozást, ha a pozitív terhességi teszt már ott van a kezükben.

A legjobb kiegészítők kismamáknak

A kismamák szeretik maguk beszerezni a legfőbb dolgokat, azonban segíthetünk nekik egy-két fontos kiegészítővel, amelyre talán nem gondolnak, főleg, ha az első gyermeküket várják. Érdemes hasznos dolgokat ajándékozni, amik a napi biztonságot, kényelmet, rugalmasságot támogatják. Érdeklődjünk, mi az, amire szükségük lehet, és mely dolgokat szerezték már be. Ha kiegészítőket tervezünk adni, egyeztessünk a családtagokkal, hogy milyen színeket, mintákat, anyagokat terveznek a babaszobába.
Nézzük, milyen tárgyakkal, eszközökkel lephetjük meg a hozzánk közel álló kismamát!


Kismamavitaminok
Természetesen, az egyik legfőbb dolog a várandósság alatt az egészség megőrzése, ezért bátran válogassunk a kismamavitaminok között. Ezek ma már nemcsak klasszikus kapszulaként szerezhetőek be, hanem akár gyümölcslé formájában is megtaláljuk őket.

Övterelő
A test védelme nemcsak belül, kívül is fontos. Autóvezetés közben a kismama már nagyobb veszélynek van kitéve, ugyanis a biztonsági öv az egyre növekvő pocakot szoríthatja. Emiatt érdemes beszerezni egy övterelőt, ami biztosítja a megfelelő rugalmasságot.

Babaruhák
Miután kézben a pozitív terhességi teszt, az ember lánya mindenre másképp néz a ruhaüzletek boltjaiban. Számos jó minőségű, szép, unisex babaruhát találni, ezért nyugodtan készülhetünk ezekkel még azelőtt, hogy kiderülne a baba neme. Fontos, hogy érdemes mindenből egy kicsit nagyobbat – nem pedig a legkisebb újszülöttkori méretet – ajándékozni, hiszen nem tudhatjuk, milyen paraméterekkel érkezik a világra a kicsi.

Gyerekülés
Ha közeli hozzátartozó, barát vár gyermeket, és nagyobb meglepetéssel készülnénk, jó választás lehet egy biztonságos gyerekülés. Számos honlapon tájékozódhatunk a jellemzőkről, valamint biztonsági tesztvideókat is találhatunk az interneten. Fontos, hogy ha a kismamát lepjük meg, érdeklődjünk az apukától a szülőpár igényeiről, választásáról, valamint az autó jellemzőiről: az illesztés, a méret miatt ez fontos szempont a vásárlásnál.

Pelenka és babaholmik
Ha mindenképpen hasznos tárgyat akarunk ajándékozni, akkor a mindennapi élethez szükséges hozzávalók biztosan jó választásnak bizonyulnak. Pelenka, vízhőmérő esti fürdetéshez, egy kiskád, egy etetőszék, vagy éjjeli fény: ezek mind olyan naponta használt dolgok, amikre a terhességi teszten feltűnő két csík idején általában nem gondol senki sem.


Öröm és kényelem az édesanyának
Egy szoptatós párna a várandósság alatt is remek ajándék, hiszen nagy pocakkal fekvő helyzetben, alvásnál segít felvenni a megfelelő testhelyzetet. A kismamának szóló kedvességek lehetnek még a különböző természetes anyagokból készült testápolók, krémek, amik a bőr védelmét szolgálják a terhesség alatt. Emellett illóolajokat is ajándékozhatunk, azonban mindig járjunk utána, mit szabad és mit nem várandósság idején.


Lelki támogatás

A tárgyakkal, kiegészítőkkel valódi örömet okozhatunk, ha odafigyeléssel választjuk ki azokat, mert így személyességet hordoznak magukban. De, természetesen, nemcsak ezekkel támogathatjuk a kismamákat: a lelki oldal is legalább ennyire fontos.

Az érzelmi hullámvasút idején vagy az erősebb fáradékonyság időszakában segítsük a leendő édesanyákat a feltöltődésben, relaxálásban. Gyűjtsünk nekik kedves, jó hangulatú filmeket, főleg, ha esetleg többet kell feküdniük. Állítsunk össze számukra egy kedvenc lejátszási listát, amelyet hallgathatnak az autóban, útközben. Kérdezzük meg, hogyan érzik magukat, de ne legyünk túl tolakodóak: ha igény van rá, ajándékozzunk közös élményeket, hiszen hosszabb időn át nem lesz lehetőségünk ezekre.

A fő az odafigyelés
A legfontosabb, hogy mindig vegyük figyelembe annak az igényeit, élethelyzetét, körülményeit, akit megajándékozunk. A leghétköznapibb használati tárgy is lehet személyes, ha a kismamának éppen arra van szüksége. Tájékozódjunk nyugodtan az internetről, de ha nagyobb kiegészítőt adunk, mindig egyeztessünk a szűk környezettel, hogy biztosan jól döntsünk. A tárgyak mellett pedig a lélekkel is törődjünk, hogy a pozitív terhességi tesztet követő időszak minél nyugalmasabb és örömtelibb legyen. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online