Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Úgy érzed, ott szunnyad benned A történet?

2023-01-21 11:22:05

Ha igazi könyvmoly vagy, aki falja a könyveket, akkor minden bizonnyal neked is megfordult már a fejedben, hogy ne csak olvass, hanem írj is. Sőt, az is lehet, hogy már egy-két szereplő vagy néhány konkrét mondatt is beférkőzött a gondolataid közé, és üres percekben mindig elkezdenek követelőzni: Foglalkozz velünk! Írj rólunk! Írj le minket!

Ha egy csepp ilyen késztetés is van benned, akkor feltétlenül olvasd tovább a cikkünket, amiben részletesen kitérünk arra, hol és hogyan válhat kreatív szövegíró belőled!

Nem árt tanulni sem!
A mindennapi olvasás mellett akkor tehetsz a legtöbbet az írói vénád kibontakoztatásáért, ha elvégzed a The Bright Academy kreatív írás tanfolyamát.

Ha csak egy kicsit is érzel affinitást is arra, hogy írj – akár verset, akár regényt, akár novellát –, akkor azért nem árt, ha tisztában vagy a technikákkal is. Természetesen, az ötlet a tiéd marad, a karaktereket te hozod létre, a különbség csupán annyi lesz, hogy tudatosan fogsz tudni különféle írói trükköket, eszközöket alkalmazni.

Elsőre talán érdemesebb novellákkal kezdeni, hiszen ott gyakorolhatod az írást igazán: a cselekmények, a párbeszédek megalkotása nagy erőfeszítést igényel, de minél többet gyakorlod, annál élvezetesebb lesz majd az írásod!

Kinek írsz?
Még maga J.K. Rowling, a híres Harry Potter sorozat írója is azt mondja, csak saját magának ír, csak arról, ami neki örömet okoz. Aztán az, hogy erre más is kíváncsi-e, már a jövő zenéje.

Persze, nem árt meghatározni a célközönséget, hiszen másként írsz gyerekeknek, kamaszoknak, és megint máshogy a felnőtteknek.

Azonban ahhoz, hogy valóban önmagadat tudd adni, hogy legyen üzeneted, ahhoz ténylegesen arról kell írnod, ami téged foglalkoztat, ami téged gyönyörködtet, a többit meg már hozza a flow.

Mi is az a flow?
Manapság végtelenül nehéz bármiben is elmerülni, amikor párhuzamosan rengeteg dolog történik, a telefon folyton pittyeg, jön egy e-mail, egy hírlevél. Ember legyen a talpán, aki át tudja magát adni bárminek is, hogy aztán megtalálja benne a flow gyönyörét, amikor csak úgy jön minden, ahogy jönnie kell. Egyik mondat a másik után.

Ehhez azonban kell egy csendes sarok, nyugalom, legfeljebb valami lágy zene és a virtuális világ kizárása. Senki sem tud úgy hatékonyan dolgozni, hogy fél lábbal a közösségi oldalakon vándorol.


Tanuld meg a szakmai trükköket!

Ha megvan az ihlet, a hely, akkor már csak a tecnikán kell csiszolni, ebben segíthet számodra a The Bright Academy kreatív írás kurzusa, amely során mind a karakterekről, mind a szöveg felépítéséről, a gyakori hibákról, sőt még a publikálásról és a munkalehetőségekről is szó esik.

Mert szabadúszóként pénzt is kereshetsz, így egyszerre akár a kedvenc időtöltésed és a kenyérkereseti formád is lehet az írás. Csábítóan hangzik, igaz?

Ha érdekel az írás, akkor feltétlenül ott a helyed ezen az online kurzuson! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online