Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Miért rossz a túl magas páratartalom a lakásban?

2023-01-12 14:13:31

A páramentesítő készülékek használata ma már nem számít luxusnak. Bárki számára elérhetők ezek a berendezések, amik a megfelelő páratartalom kialakításával egészségesebb életteret biztosítanak otthonunkban.

Tudnunk kell, hogy a levegőben lévő feleslegesen sok nedvesség nemcsak az épület falainak penészesedését okozhatja, hanem súlyosan ártalmas az egészségünkre is. Nézzük, hogyan tudjuk beüzemelni és használni a páramentesítő készüléket, hogy tökéletesen biztonságban érezhessük magunkat otthonunkban.

Túlzott páratartalom hátrányai

A levegő minősége számtalan módon károsodhat. A túlzott páratartalom a legkevésbé kívánatos hatások közé tartozik. Ha nem figyelünk a párásodásra, többféle problémát okozhat, beleértve a dohos szagot, a megvetemedett bútorokat, a hámló festéket és a penészt.

Az Airfresh páramentesítésre használható készülékek széles választékát kínálja, így minden igényt kielégítően tudunk dönteni abban, melyik berendezéssel tüntessük el a párát otthonunkból. A különböző berendezések eltérő méretű helyiségek párátlanítására alkalmasak, így figyelmesen olvassuk el vásárlás előtt a tájékoztató és műszaki adatokat.

Miért hasznos a páramentesítés?
A páramentesítő készülék segít a felesleges nedvesség eltávolításában, így megkönnyítve a légzést. Használatával nem kell tartanunk a penészesedéstől, gombásodástól, ezáltal elkerülhetőek az asztmás és légúti megbetegedések.

Ha már meglévő penészesedés tapasztalható az ingatlanban, akkor azt a páramentesítő készülék beüzemelése előtt szakszerűen és gondosan el kell távolítani. Feltétlenül járjunk annak is utána, hogy miért vizesedik a fal, hiszen az ismétlődő problémák újabb gombásodáshoz vezethetnek.

Az otthonunk páratartalmának megállapítása egy egyszerű páramérő készülékkel történhet. Alapvetően egy helyiségben mért páratartalom értéke ideálisan a 45 és 65%-os tartományban van. Ennek eléréséhez szükséges beszereznünk egy elektromos páramentesítő készüléket, ami automatizált folyamatai révén képes a beállított értékek alapján a helyiség páratartalmát egyenletesen tartani.


Páramentesítő használata

A kiválasztott páramentesítő készülék használata pofonegyszerű, hiszen a beüzemelés nem bonyolult. Csatlakoztassuk az elektromos hálózatra a berendezést, majd a leírásnak megfelelően a digitális kijelző segítségével állítsuk be a kívánt páratartalmat vagy állítsuk automata üzemmódba. A hatékonyan és gazdaságosan üzemelő készülékünk halkan duruzsolva végzi dolgát.

Rögtön észre fogjuk venni a változást a lakásban, hiszen az addig bepárásodott ablakokról eltűnnek a vízcseppek, a mosott ruhák is gyorsabban száradnak. A kompakt kialakítású készülék könnyen áthelyezhető, így több helyiségben is használható. Ügyeljünk arra, hogy a lecsapódott párát összegyűjtő tartályt időközönként ürítsük ki. A karbantartás másik része a szűrők rendszeres takarítása, így gépünk segítségével hosszú ideig egészséges klímát teremthetünk otthonunkban. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online