Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Felszólították Gémesi Györgyöt a máriabesnyői posta újranyitásának ügyében

2023-01-10 17:43:16

Amint arról hírportálunk is beszámolt, a január 9-én lezajlott rendkívüli képviselőtestületi ülésen csupán annyi derült ki a máriabesnyői posta esetleges újranyitásának kérdésében, hogy Gémesi György polgármester és a hozzá hű képviselők halogatják az érdemi kötelezettségvállalást. A történtek után közleményt adott ki az állapot felszámolása érdekében nettó 20,8 millió forintos önkormányzati támogatás biztosítását szorgalmazó Szövetség Gödöllőért képviselőcsoport. Íme:

Az ország harminckét településének önkormányzata összesen negyvenöt postahivatalával döntött úgy, hogy anyagi segítséget nyújt a posták üzemeltetési költségeihez, melynek következményeképpen újranyitottak ezek a hivatalok. Szerettük volna, ha Gödöllőn is így történik, ezért képviselőcsoportunk rendkívüli testületi ülést kezdeményezett, melyre 2023. január 9-én került sor. Itt újra indítványoztuk, hogy az önkormányzat tervezze be az idei költségvetésbe az éves üzemeltetés költségét. A lokálpatrióta képviselők azonban módosító indítvánnyal torpedózták meg az előterjesztést, mely szerint „később még visszatérhetünk rá“.
A máriabesnyői posta egy bérleményben működött, ezért a késlekedés miatt fennáll a veszélye, hogy kiadják másnak. Ha ez megtörténik, a lehetőség is elvész. A két hónapos bezárás óta városunk lakói folyamatosan kinyilvánítják igényüket - aláírásgyűjtéssel, írásban, szóban, képviselőink személyes megkeresésével - a bezárt hivatal újranyitásának szükségességéről.
A közel 10 milliárd forintos éves költségvetés elenyésző része fedezhetné az újranyitást, de a lokálpatrióta képviselők ezt nem szavazták meg. Képviselőcsoportunk szerint a város lakossága, több ezer gödöllői ember a kialakult nehéz helyzetben is megérdemelne ennyit a város költségvetéséből.


Az ügyben időközben a Fidesz-MPSZ és a KDNP gödöllői alapszervezetei is megnyilvánultak, ami az alábbiakban olvasható:



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online