Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Bútor vásárlása online: 10 hiba, amit ne kövess el!

2022-12-20 17:57:53

Hibák vásárlás előtt
A bútor vásárlása online ma már viszonylag természetesnek számít. A rendelés praktikus és kényelmes, van idő áttekinteni a kínálatot, ráadásul, a gyártók is igyekeznek sokféle módon megkönnyíteni az internetes vásárlók dolgát. Mutatunk 10 gyakori hibát, amin könnyen félrecsúszhatnak a dolgok. Ha ezt a 10 banánhéjat elkerülöd, szinte biztos, hogy megszereted az online bútorvásárlás világát.

• Ragaszkodsz egyetlen forgalmazóhoz vagy márkához
A online bútorvásárlás azért praktikus, mert szó szerint semmibe sem kerül, akár 10-15 gyártó és forgalmazó ajánlatát is áttekinthetedi, mielőtt választasz. Ne ragaszkodj egyetlen oldalhoz, webshophoz, brandhez, hiszen lehet, hogy egy nagyon hasonló koncepciót lényegesen olcsóbban megkapsz máshol.


Extra tipp:
A FAVI.hu egy bútorkereső oldal, ahol több gyártó és forgalmazó kínálatából választasz. Ha egy helyen szeretnéd összehasonlítani az árakat, ez az oldal ideális megoldás.

Bútor vásárlása online, katalógusfotó alapján

• Nincs koncepciód
Mielőtt vásárolni kezdesz, képzeld el, hogyan használod majd a helyiséget! Figyeld meg, milyenek a szoba fényei, hol tartózkodsz már most ösztönösen szívesen! Gondold át, milyen funkciókra van feltétlenül szükséged! Ne egyszerűen egy fehér szekrényt keress, hanem a számodra legjobb hófehér gardróbszekrényt.

• A legolcsóbb megoldást keresed
Ha mindenből a legolcsóbbat keresed, könnyen lehet, hogy olyan téren is kompromisszumot kötsz, ahol nem szeretnél. Határozz meg inkább egy reális keretet, és nézz meg több ajánlatot! Elképzelhető, hogy le kell mondanod egy drága szőnyegről a jobb minőségű ágy érdekében, de cserébe olyan kedvező árú darabra bukkanhatsz, amivel végül tökéletes egységet teremthetsz.

Hibák vásárlás közben
• Azonnal eredményt szeretnél

Az internet világa könnyen elhiteti velünk, hogy a bútorvásárlás online az azonnali élményekről szól. Pedig nem kell rögtön döntened és máris megrendelni a kiválasztott darabot. Használd ki a bútorkereső oldalak funkcióit! Jelöld – például – kedvencnek a neked legjobban tetsző darabokat. Bejelentkezés után bármikor visszatérhetsz hozzájuk. Adj időt magadnak a mérlegelésre!

A bútor vásárlása online ma már ugyanolyan biztonságos, mint offline rendelni

• Nem engedsz a csábításnak
Sokan azért választják az online vásárlást, mert így könnyebben ellenállhatnak a csábításnak, hogy néhány gyertyatartóval, dísszel, dobozzal is távozzanak a boltból a kiválasztott bútor mellé. Pedig ezzel nincsen semmi baj! Ha a keretbe belefér, bátran válogass a kiegészítők és apróságok közül. Ennyi lazaság még belefér - cserébe sokkal elégedettebbnek érzed majd magad.

• Elveszel a részletekben
Nem, nem kell háromszáz fenyő franciaágyat megnézned ahhoz, hogy megtaláld az igazit! A legjobb bútoros oldalakon precízen szűrni tudsz a találatok között. Választhatsz szín, méret, funkció és ár szerint is. Ha már van elképzelésed, nyugodtan szűkítsd a kínálatot a szűrők használatával.

Hibák fizetés előtt
Nem ellenőrzöd a címet

Mielőtt leadod a megrendelést, mindig ellenőrizd, hogy minden adatot helyesen adtál le. Főleg a címedet! Mivel a bútorok nagyméretű termékek, ezért a szállításuk bonyolult. Ha elsőre nem a jó címre érkezik a rendelés, nehéz lehet megszervezni a következő időpontot.

• Nem nézed meg, mit tartalmaz a csomag
Néhány bútorgyártó úgy tervezi a termékeit, hogy azok variálhatóak legyenek, ezért polcot, fogantyút, fiókot külön lehet hozzájuk vásárolni. Ez segít megkönnyíteni a bútor testreszabását, de kellemetlen lehet, ha megfeledkezel arról: vásárláskor csak az alapokat kapod, a részletekről neked kell gondoskodni.

• Nem biztonságos helyről vásárolsz
Kis gyártóktól, kevésbé ismert márkáktól vásárolni gyakran komoly megtakarítást jelenthet. Ha viszont valami gyanúsan olcsónak tűnik, jobb, ha óvakodsz. Ha tényleg jó ajánlatokat szeretnél találni, a bútorkereső oldalak jelenthetik ebben a legnagyobb segítséget. Ahhoz, hogy valaki bekerüljön, komoly szabályoknak kell megfelelnie, így kicsi az esélye annak, hogy szándékos megtévesztéssel találkozol.

• Nem mersz dönteni
Ha körültekintő vagy, az bútor vásárlása online egy kényelmes és megbízható folyamat. Dönts bátran és nyomd meg a rendelés gombot! A pénzedet ma már sokféleképpen védik az interneten - így az online rendeléssel szinte biztosan csak nyerni tudsz. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online