Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Az egyik legismertebb magyar szinkronszínész is átesett már műlencse műtéten

2022-12-13 10:18:12

Azok, akik optimális látási élményre vágynak, szeretnék végre eldobni a szemüvegüket, vagy éppenséggel megunták a kontaktlencsékkel való mindennapos pepecselést, biztosan átgondolják a műlencse beültetés lehetőségét. Az orvosok egy-egy műlencse beültetés előtt javaslatot tesznek a műtétre és figyelembe veszik azt is, hogy a páciensnek milyen mindennapos tevékenységei vannak, mi a munkája vagy éppen a hobbija. A beültetés hosszú időre szól, így nagyon körültekintően kell eljárni.

Színésznők is a műlencse műtét mellett döntenek

Gondoltad volna, hogy Kökényessy Ágnes véleményét is elolvashatod a műlencse műtétről? Ágnes hangját bizonyára sokan ismerjük, hiszen a következő színésznők magyar szinkronhangja: Sophie Marceau, Alyssaa Milano vagy éppen Jennifer Anniston. A színésznő egész életében rövidlátó volt és kezdetleges szürkehályoggal is küzdött, így 2014-ben úgy döntött, hogy elvégezteti a lézeres műtétet. A műtétre végül 2017-ben került sor. A trifokális műlencse beültetés minden problémáját megoldotta.

Milyen lencsék közül választhatunk?
Az orvosi szempontok figyelembevétele mellett lezajló szemészeti vizsgálat után az orvos megtervezi és kiválasztja, hogy pontosan milyen lencsére lesz szüksége a páciensnek. Az adott szemre mindig a legjobb lencsét ajánlja, ami biztosítja a későbbiekben a tökéletes látást. A klinikán a Haag-Streit Lenstar készüléke segíti az orvost a minél pontosabb tervezésben. Trifokális és Edog műlencse, tórikus műlencse, egyfókuszú vagy monofokális műlencsék közül lehet választani. Távoli látáshoz az egyfókuszú, a nyújtott fókuszú és a trifokális lencse is tökéletes választás. Középtávolságra a legjobb eredményt a nyújtott fókuszú lencsével lehet elérni, míg a közeli olvasási távolságra a trifokális műlencse beültetése ajánlott.


Hogyan zajlik a műtét?

A mindent átfogó vizsgálattal kezdődik a folyamat. A vizsgálatra érdemes elvinnünk a szemüvegünket, a korábbi szemészeti leleteket és az egyéb esetleges belgyógyászati betegségek leleteit. Fontos, hogy vizsgálat előtt legalább 3 hétig nem szabad viselni a kemény lencsét, viszont a lágy lencsénél elég, ha 4 nap szünetet tartunk. A vizsgálat során pupillatágításra lesz szükség, így egy kísérőt mindenképpen érdemes magunkkal vinnünk, hiszen a vizsgálat után azonnal vezetni nem szabad. Az alkalmassági vizsgálat után az orvos meghatározza, hogy melyik műlencse az, ami a legnagyobb mértékben tudja korrigálni a látást. A lencse kiválasztása után nem marad más hátra, mint a műtét időpontjának kitűzése. A fájdalommentes műtét maximum 10 perces lesz és egy rövid pihenőt követően (1-2 óra) máris vissza lehet térni a napi rutinhoz. Természetesen ehhez az szükséges, hogy semmiféle komplikáció ne lépjen fel műtét után. Ennyire gyorsan és egyszerűen lebonyolítható egy műlencse műtét. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online