Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Pest megye Népművészetéért díjas lett Heiger József

2022-12-09 12:41:14

Két év kihagyást követően, december 9-én újra személyes jelenléttel rendezték meg a Pest-Pilis-Solt vármegye 363 évvel ezelőtti, 1659. december 4-i alapításának emlékére 1999-ben hagyománnyá vált Megyenapot. A jutalmazottak köréről ezúttal is a megyei közgyűlés tagjai döntöttek. Az az elismerő címeket a Megyeháza Kossuth Lajos nevét viselő dísztermében adták át: mindent egybevetve 15 kategóriában köszöntötték és jutalmazták részben a pályafutásuk során, részben az idei esztendőben kiemelkedő tevékenységet végzett szakembereket, művészeti és közéleti közösségeket.

A díjazottak között – akárcsak tavaly – ezúttal is volt gödöllői kötődésű személy: a Magyar Táncművészeti Egyetemen diplomázott Heiger József a Pest megye Népművészetéért díjban részesült. Az Urban Verbunk (korábban Gödöllő Táncegyüttes) formáció Százhalombattán élő 30 éves tagja, művészeti csoportvezetője és koreográfusa négy évvel ezelőtt kapott felkérést arra, hogy hogy csatlakozzon a gödöllői Urban Verbunk társulatához. Mindez új fejezetet jelentett az életében, hiszen napközben hivatásos táncosként, délutánonként pedig – 2019 óta – néptánc-pedagógusként tevékenykedik. A százhalombattai Pesovár Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola mellett, a gödöllői Urban Verbunk Junior Alapfokú Művészeti Iskolában is átadja tudását, tapasztalatát a gyerekeknek, az egészen fiataloktól a fiatal felnőttekig.
Heiger József a Pest Megye Népművészetéért díjat elhivatottságáért, alázatos és példamutató munkájáért, valamint elkötelezettségéért érdemelte ki. Fotó: facebook


A Pest Megyei Önkormányzat által elismert gödöllői díjazottak az elmúlt hat évben:
2016
– Cimbaliband zenekar (Pest Megye Népművészetéért Díj)
2017
– Kovács Balázs (Feketedió Díj)
2018
– Tóth Judit (Pest Megye Népművészetéért Díj)
2021
– Kecskés József (Pest Megye Népművészetéért Díj)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online